PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

28
abril
2020

Avui es posa en marxa un nou servei de desinfecció addicional dels principals carrers de Sabadell amb una solució d’aigua i hipoclorit

La neteja es farà de nit i hi intervindran dos camions amb capacitat per a 12 mil litres

Avui es posa en marxa un nou servei de desinfecció addicional dels principals carrers de Sabadell amb una solució d’aigua i hipoclorit

A partir d’avui dimarts, l’Ajuntament de Sabadell, en col·laboració amb la Direcció General de Carreteres del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana del Govern d’Espanya, posa en marxa un servei de neteja addicional dels principals carrers de Sabadell mitjançant aigua i hipoclorit. L’actuació, que es portarà a terme en horari nocturn per minimitzar les molèsties a la ciutadania, és una de les iniciatives que l’Ajuntament promou sobre la via pública per reforçar la prevenció i reduir riscos davant  del coronavirus.

El dispositiu estarà format per dos camions amb capacitat per a 12.000 litres i adaptats per a l’ocasió, que de forma simultània aniran llançant una solució d’aigua i hipoclorit sòdic sobre la calçada i, sempre que la configuració del carrer ho permeti, sobre la vorera. Aquesta decisió s’adopta tot tenint present que hi ha evidència que els coronavirus s’inactiven en contacte amb una solució d’aquest producte en una concentració suficient.

L’Ajuntament de Sabadell i la Direcció de Carreteres faran un esforç per tal de poder arribar al major nombre de carrers de la ciutat tot tenint present que el servei també ha estat sol·licitat per altres ciutats. 

En el cas de Sabadell, el servei es durà a terme amb camions i personal de la Direcció General de Carreteres de l’Estat, comptant amb la col·laboració de la Policia Municipal i l’empresa concessionària, SMATSA, que facilitarà la càrrega d’aigua i hipoclorit. 

Deixalleries obertes per a empreses i autònoms i servei de voluminosos, actiu

D’altra banda, també a partir d’avui, les deixalleries municipals situades al Parc Central i al barri de Can Llong tornen a obrir, però només per a empreses i autònoms. Funcionaran de dilluns a divendres, de 8 del matí a 3 de la tarda. L’accés a les instal·lacions comptarà amb mesures de seguretat i control que s’establiran fins que s’acabi l’estat d’alarma. Per a més informació: 900 222 234. L’objectiu d’aquesta mesura és facilitar l’activitat econòmica de la ciutat. 

I també a partir d’avui es torna a posar en marxa el servei de recollida gratuïta de mobles i objectes voluminosos sota demanda. La sol·licitud s’ha de fer trucant al telèfon gratuït 900 222 234. A partir d’aquí, es rebran indicacions del dia, hora i lloc en què els mobles hauran de dipositar-se al carrer per procedir a la seva retirada. L’Ajuntament demana, una vegada més, la col·laboració ciutadana en el manteniment d’un espai públic net i sol·licita abstenir-se de llençar mobles i trastos vells sense haver fet la sol·licitud corresponent.

Denúncies per no respectar l’Estat d’Alarma

El nou servei per reforçar la neteja viària i les accions per facilitar la recollida de residus conformen una de les qüestions destacades pel que fa a la gestió de la ciutat en relació amb el coronavirus.  D’altra banda, des del diumenge 15 de març i fins ahir dilluns, dia 27, la Policia Municipal ha interposat 1.694 denúncies per no respectar les restriccions de l’Estat d’Alarma. Des de l’Ajuntament es recorda la necessitat que tothom respecti les mesures decretades. El govern municipal apel·la a la col·laboració i a la responsabilitat del conjunt de la ciutadania perquè des de la responsabilitat individual contribueixi a superar col·lectivament l’actual situació.