PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

12
Març
2020

COVID-19: L’Ajuntament tanca a partir de demà al públic els equipaments municipals, excepte serveis essencials com Policia o el Registre

Tal com la Generalitat ha anunciat, l’Ajuntament ha activat la fase d’emergència 1 del Pla de Protecció Civil Municipal

COVID-19: L’Ajuntament tanca a partir de demà al públic els equipaments municipals, excepte serveis essencials com Policia o el Registre
 1. Amb la voluntat de minimitzar els riscos relacionats amb el COVID-19 i seguint les recomanacions de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Sabadell ha activat en fase d’emergència 1 el Pla de Protecció Civil Municipal i ha aprovat noves mesures per contenir la propagació del virus. És per això que a partir de demà i per un període de 15 dies (prorrogables en cas necessari):
 • Es tanquen al públic tots els equipaments municipals, incloent centres cívics, espais joves, ludoteques, pavellons i poliesportius, centres oberts, biblioteques municipals així com qualsevol altre equipament municipal. La mesura no afectarà serveis essencials com l’atenció de la Policia Municipal i Emergències.
 • Es tanquen al públic les Oficines de Sabadell Atenció Ciutadana (SAC). Es manté però el Registre Municipal del carrer de la Indústria per atendre necessitats no ajornables. El registre d’Espai Públic, normalment ubicat a Can Marcet, es trasllada a l’Oficina del SAC del carrer de la Indústria. No es tanquen els registres de llicències d’activitats ni el registre d’urbanisme, necessitats no ajornables.
 • Les gestions d’atenció ciutadana es podran fer via telemàtica o telefònica i, si és urgent, millor trucar per telèfon. El personal d’atenció presencial es destinarà al reforç de l’atenció telefònica.
 • Es suspèn l’activitat als centres educatius municipals: escoles bressol, l’Escola de Música i Conservatori i l’Escola Illa, així com els cursos d’ocupacionals.
 • Es mantenen serveis essencials per a la ciutat, com la Policia Municipal, el transport públic, on s’han reforçat els mecanismes de neteja dels vehicles, i la recollida de residus i neteja viària.
 • Es mantenen oberts els centres municipals (vivers) d’empreses.
 • Es suspenen totes les llicències per a esdeveniments a la via pública.
 • Es recomana suspendre les activitats no essencials.
 1. D’altra banda, s’està elaborant un llistat de persones grans que viuen soles i es contactarà amb elles per saber com estan i determinar si necessiten mesures de suport addicional. Es reforçarà el Servei d’Acció Social per a la realització d’aquestes mesures.
 1. Així mateix, l’Ajuntament està preparant mesures per garantir la suficiència alimentària de les famílies en situació de vulnerabilitat que tinguin fills o filles amb ajuts de menjador després que la Generalitat hagi anunciat el tancament dels centres educatius.
 1. També l’Ajuntament de Sabadell està treballant en un decret que permeti allargar el termini per pagar impostos i taxes sense recàrrec, i donar més temps per sol·licitar la domiciliació d’aquests impostos.
 1. Totes aquestes accions de prevenció se sumen a altres mesures aprovades ahir. En aquest marc, cal recordar que:
 • S’anul·len totes les activitats organitzades per l’Ajuntament, tant a l’espai públic com en espais tancats.
 • Es tanquen els centres de serveis dels complexos de Sant Oleguer, Alexandra i Parc Central.
 • Es tanca el Mercat de Sant Joan.
 • Se suspenen, tal com diu la Generalitat, totes les activitats de més de 1.000 persones organitzades per promotors privats.
 • En el cas d’activitats de menys de 1.000 persones organitzades per entitats o empreses privades, es recomana actuar amb responsabilitat i prudència, i posposar tot allò que no sigui estrictament necessari.
 • Se suspenen tots els “mercadillos”, excepte els alimentaris.

El conjunt de mesures es prenen de manera preventiva per evitar la propagació descontrolada del virus. El Govern municipal apel·la a la col·laboració i la responsabilitat de la ciutadania perquè des de la responsabilitat individual contribueixin a superar col·lectivament aquesta situació mèdica.

Categories Ajuntament, Govern, Salut Tags coronavirus, Covid-19