PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

04
Maig
2020

El Govern fa una valoració positiva de les mesures de mobilitat impulsades per afavorir el distanciament social i estudia noves accions per al cap de setmana de La Salut

El Govern fa una valoració positiva de les mesures de mobilitat impulsades per afavorir el distanciament social i estudia noves accions per al cap de setmana de La Salut

Després de les mesures preses aquest passat cap de setmana per afavorir el distanciament social a la via pública, l’Ajuntament estudia la implantació de noves accions per al proper dissabte, diumenge i dilluns, cap de setmana de La Salut.

Les accions en l’àmbit de la mobilitat han estat una de les qüestions principals tractades al Comitè d’Emergència, que analitza la situació de la ciutat en relació amb el coronavirus.
1. El disseny d’actuacions pel que fa al trànsit i la mobilitat per al cap de setmana de La Salut comportarà la conversió temporal de determinats carrers en zones de prioritat per a vianants, de manera que es faciliti mantenir el distanciament social. De moment, es contempla el tancament de trams del carrer de Sant Miquel, a la Creu Alta; Sant Sebastià i Salvany a l’Eixample; i del carrer de l’Església Romànica, a la Creu de Barberà.
Les noves accions es sumarien al tancament al trànsit els propers dissabte, diumenge i dilluns de l’eix central, des de la via de Massagué –a l’alçada de la plaça de les Dones del Tèxtil– fins gairebé al capdavall de la Rambla, així com d’alguns trams de les avingudes de Barberà –a la zona sud– i de la Concòrdia i de Matadepera –al nord–, mesures que ja s’han pres de l’1 al 3 de maig i que s’han valorat molt positivament.
Recordar també que ja per aquest cap de setmana passat, l’Ajuntament ha distribuït cartells informatius i ha col·locat lones a diferents punts d’accés a les zones tallades al trànsit per recordar a la ciutadania la conveniència de respectar el distanciament social, a banda d’altres consells.
Així mateix, durant aquesta setmana començarà la senyalització específica al paviment de diversos carrers per recomanar a la ciutadania que camini pel costat dret de la vorera, de manera que entre totes i tots ajudem a garantir la distància entre persones.
2. Avui dilluns, coincidint amb l’entrada en vigor de l’obligatorietat de portar mascareta dins el transport públic, s’ha posat en marxa un dispositiu per repartir aquests elements entre els usuaris i usuàries de trens i autobusos a la ciutat. Les mascaretes les ha facilitat el Govern de l’Estat, que a través de la Delegació de Govern i la Generalitat, està coordinant la distribució. A Sabadell, el repartiment entre els viatgers i viatgeres l’estan realitzant Creu Roja, Protecció Civil, personal municipal i conductors i conductores de Transports Urbans de Sabadell (TUS). En total a la nostra ciutat es distribuiran 27.500 mascaretes.
3. Des de diumenge 15 de març i fins ahir diumenge, 3 de maig, la Policia Municipal ha interposat 1.955 denúncies per no respectar les restriccions de l’Estat d’Alarma. Des de l’Ajuntament es recorda la necessitat que tothom respecti les mesures decretades.
El govern municipal apel·la a la col·laboració i a la responsabilitat del conjunt de la ciutadania perquè des de la responsabilitat individual contribueixi a superar col·lectivament l’actual situació.

Categories Ajuntament, Govern, Mobilitat i transport, Salut Tags ajuntament, coronavirus, espai públic, mobilitat