PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

30
abril
2020

L’Ajuntament impulsa diferents accions per afavorir el distanciament social en l’espai públic

Es recupera el tall de trànsit a l’eix central en dies festius amb una ampliació al nord i al sud de l’ 1 a 3 de maig, es traçaran itineraris de vianants i es senyalitzaran diverses voreres perquè la ciutadania circuli pel costat dret

L’Ajuntament impulsa diferents accions per afavorir el distanciament social en l’espai públic

L’Ajuntament de Sabadell posa en marxa diferents accions a la via pública per afavorir el distanciament social i la prevenció de possibles contagis en l’actual situació d’emergència sanitària. Entre les mesures, es recupera el tall de trànsit a l’eix central en dies festius, es du a terme una ampliació d’aquest tall al nord i al sud, es traçaran itineraris de vianants i es marcaran diverses voreres per recordar a la ciutadania la conveniència de circular pel costat dret.

El proper cap de setmana, de demà divendres 1 al diumenge 3 de maig, es recuperarà el tall de trànsit a l’eix central, des de la via de Massagué –a l’alçada de la plaça de les Dones del Tèxtil–, fins gairebé al capdavall de la Rambla. Aquest tall, que s’havia deixat de fer des de mitjan març, ara serà actiu cada dia festiu.

De la mateixa manera, el tall de l’eix central s’amplia a alguns trams de les avingudes de Barberà –al sud– i de la Concòrdia i de Matadepera –al nord–. En el cas de l’avinguda de Barberà, es tallarà des de la plaça de Barcelona fins a la plaça de la Creu de Barberà. L’avinguda de la Concòrdia, per la seva banda, estarà tallada des del carrer de la Mare de les Aigües fins a la plaça de la Concòrdia. Finalment, a l’avinguda de Matadepera, serà de la plaça del Pi fins al carrer de Balaguer. D’altra banda, l’Ajuntament recomana a la ciutadania que camini pel costat dret de la vorera, de manera d’ajudar conjuntament a garantir el distanciament social. És per això que es pintarà nova senyalització específica al paviment de diversos trams de vorera.

Així mateix, de cara al cap de setmana de l’Aplec de la Salut, s’està ultimant el disseny de l’obertura temporal de carrers per a vianants que permeti facilitar la comunicació de zones amb alta densitat de població i proximitat limitada a zones verdes. De moment, es contempla el tancament del carrer de Sant Miquel  a la Creu Alta –entre la plaça dels Usatges, plaça de l’antic Vapor Cusidó i la plaça de Carrasco i Formiguera–; dels carrers de Sant Sebastià i Salvany a l’Eixample, entre la ctra. de Barcelona i el carrer de Sol i Padrís; i del carrer de l’Església Romànica a la Creu de Barberà, entre la ronda de Santa Maria i la ctra. de Barcelona. 

La continuïtat i configuració d’aquests dispositius serà avaluada en base al principi d’adaptació constant al context normatiu i els usos i dinàmiques existents en cada moment.

El conjunt de mesures es comunicarà oportunament a la ciutadania per mitjà dels canals habituals de comunicació de què disposa l’Ajuntament. A més, per a aquest primer cap de setmana, s’estan penjant cartells a les porteries dels habitatges plurifamiliars.

Així mateix, i a banda d’aquestes iniciatives de caràcter immediat, es treballa en el disseny conjunt de propostes en diferents àmbits de la mobilitat a desenvolupar per fases.

Recomanacions

Les recomanacions que fa l’Ajuntament són quatre concretament. En primer lloc, s’aconsella de mantenir la distància de seguretat i caminar per la vorera o espai de la dreta del vianant. En segon lloc, es recomana d’evitar tocar i fer servir elements del carrer i mobiliari públic. Es recorda que no es poden fer servir les àrees de joc infantil ni les zones esportives. I, finalment, cal respectar les indicacions relacionades amb els horaris, el temps i la distància que s’ha de deixar entre persones.

Categories Ajuntament, coronavirus, Govern, Salut Tags coronavirus, Covid-19, espai públic