PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

02
Juny
2020

L’Ajuntament facilitarà 60 tauletes en préstec a persones usuàries dels serveis del Vapor Llonch amb menys recursos

Aquesta inversió permetrà que un conjunt de persones puguin seguir en línia activitats de llarga durada en què participaven

L’Ajuntament facilitarà 60 tauletes en préstec a persones usuàries dels serveis del Vapor Llonch amb menys recursos

L’Ajuntament de Sabadell ha adquirit 60 tauletes digitals i dispositius de connexió a Internet amb l’objectiu que les persones amb menys recursos i que són usuàries dels serveis del Vapor Llonch puguin seguir les activitats de llarga durada en què participaven, ara adaptades a formats telemàtics. En total, s’ha destinat 28.500 € a la compra d’aquest material. Aquests recursos es lliuraran de forma progressiva a les persones usuàries que prèviament hagin estat avisades que podrien disposar d’aquests mitjans.

El material es considera un préstec i s’haurà de retornar dins el període que s’hagi estipulat en cada cas. Per poder recollir les tauletes o els dispositius de connexió es concertarà una cita. La majoria del material que ara s’ha adquirit serà per a l’alumnat del Centre de Formació Cal Molins que està cursant especialitats vinculades a l’obtenció d’un Certificat de Professionalitat.

El Vapor Llonch és la seu de la Regidoria de Desenvolupament Econòmic. Des d’aquest equipament, amb el suport de la resta d’edificis adscrits (Centre de Formació Cal Molins, Centre de Promoció Empresarial o Centre d’Empreses Industrials de Can Roqueta), s’atén persones que busquen feina, amb interès per millorar la seva formació professional, adquirir experiència laboral, posar en marxa un negoci o consolidar la seva empresa. 

Tot i l’estat d’alarma, l’activitat del Vapor Llonch no s’ha aturat i s’ha seguit oferint els serveis ja existents que ho han permès pels seus requeriments de forma telemàtica. D’aquesta manera, s’han mantingut assessoraments en matèria laboral, el seguiment de participants en diferents activitats per via telefònica o telemàtica o s’han adaptat continguts formatius presencials a plataformes en línia, entre moltes altres coses.

D’altra banda, a partir de dilluns 8 de juny es reprendran part dels serveis presencials que complementen els serveis telemàtics activats durant l’estat d’alarma. Per poder accedir als serveis en qualsevol dels seus formats des d’aquesta setmana les persones interessades poden sol·licitar una cita prèvia. La manera de fer-ho és omplint el formulari que es pot consultar al web www.vaporllonch.cat o bé trucant al 93 745 31 61. Si alguna persona desitja sol·licitar una cita prèvia adreçant-se personalment a la recepció del Vapor Llonch (ctra. de Barcelona, 208 , bis) també ho podrà fer-ho. L’horari d’atenció al públic telefònic i presencial és de dilluns a divendres, de 9 a 14 h. 

Per garantir la prestació dels serveis públics i al mateix temps continuar vetllant per la seguretat de la ciutadania i del conjunt del personal en la situació provocada per la Covid-19, s’han adequat els edificis vinculats a la Regidoria de Desenvolupament Econòmic de cara a la reobertura progressiva mentre avanci la desescalada. S’han adquirit diversos elements de protecció i els espais d’atenció al públic s’han organitzat per afavorir la distància de seguretat necessària. Es preveuen, també, les neteges i la higienització dels diferents elements segons els protocols vigents i es proporcionarà al personal els materials necessaris per a la seva protecció. L’objectiu és fer les adequacions necessàries per poder iniciar accions presencialment. Les que no són permeses desenvolupar de forma presencial es podrien iniciar després de l’estiu en funció de les directrius de les autoritats sanitàries.

 

Tauletes per a centres eductius

Els equips electrònics adquirits per a persones usuàries del Vapor Llonch s’afegeixen a les 376 tauletes digitals que el consistori ja va comprar per a l’alumnat d’entre tercer i cinquè de primària de diversos centres educatius. Els dispositius facilitats a les escoles es consideren un préstec per l’alumnat durant el període de confinament i s’hauran de retornar als respectius centres quan es puguin reprendre les classes, que passaran a ser part de l’inventari de l’escola com a donació municipal.

Categories Ajuntament, coronavirus, Economia i treball, Formació Ocupacional Tags Centre de Formació Cal Molins, coronavirus, Covid-19, Vapor Llonch