PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

20
abril
2020

L’Ajuntament facilitarà unes 370 tablets amb connexió a alumnes de la ciutat perquè puguin seguir en línia els continguts del curs escolar

L’Ajuntament facilitarà unes 370 tablets amb connexió a alumnes de la ciutat perquè puguin seguir en línia els continguts del curs escolar

Amb l’objectiu de contribuir a què els infants de la ciutat puguin seguir en línia els continguts del curs escolar, l’Ajuntament adquirirà unes 370 tablets amb connexió, per tal que es distribueixin entre l’alumnat que ho precisi. L’Ajuntament destinarà  a l’entorn de 70.000 euros a aquests dispositius, que complementaran el pla que dins aquest àmbit ha posat en marxa la Generalitat de Catalunya i que en una primera fase farà arribar a Sabadell a l’entorn d’un miler d’aparells. Les tablets de l’Ajuntament es destinaran a infants d’entre tercer i cinquè de primària. A hores d’ara s’està acabant de tancar la xifra exacta d’unitats, atès que s’estan incorporant les darreres demandes de necessitats que els centres educatius estan enviant a l’administració autonòmica.  

Les unitats que la Generalitat facilitarà a l’alumnat de Sabadell es distribuiran prioritzant infants i adolescents de centres de màxima complexitat com també aquells estudiants de la ciutat en situació de dificultat que cursa estudis de sisè de primària, quart d’ESO, batxillerat i cicles formatius, en tractar-se de cursos on es canvia d’etapa educativa. Tot i que també, es cobrirà la necessitat d’altres cursos intermitjos. 

En aquest sentit, les unitats que adquireixi l’Ajuntament cobriran preferentment la franja de tercer a cinquè de primària, sumant-se així al pla de la Generalitat i a les unitats que, en alguns casos, també aporten els centres educatius. 

Un cop els propers dies l’Ajuntament tingui les tablets, les farà arribar a la Generalitat, que és qui com a administració competent disposa de les dades de l’alumnat, perquè les inclogui en la distribució de dispositius que s’està realitzant a la ciutat. 

Els dispositius facilitats als estudiants es consideren un préstec durant el període de confinament i s’hauran de retornar als respectius centres educatius quan es puguin reprendre les classes. 

Recordar també que donant resposta a una demanda de l’Ajuntament, la Generalitat autoritzarà al personal adient dels centres educatius que ho demanin perquè puguin accedir a les escoles i agafar material escolar amb l’objectiu de facilitar-lo a aquells alumnes que no en tinguin ni tampoc possibilitats d’adquirir-lo. 

Denúncies per no respectar l’estat d’alarma

El  procés per a l’adquisició de tablets amb connexió és una de les principals novetats en relació a la gestió de la situació provocada pel coronavirus a la ciutat. En un altre àmbit, destacar que des de diumenge, 15 de març, i fins ahir diumenge, la Policia Municipal ha interposat 1.420 denuncies per no respectar les restriccions de l’Estat d’Alarma. Des de l’Ajuntament es recorda la necessitat que tothom respecti les mesures decretades i fa una crida perquè la ciutadania resti a casa seva.

El govern municipal apel·la a la col·laboració i a la responsabilitat del conjunt de la ciutadania perquè des de la responsabilitat individual contribueixin a superar col·lectivament l’actual situació.

Categories Ajuntament, Govern, Educació Tags coronavirus, Covid-19, Curs 2019-2020, curs escolar