PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

12
Juliol
2023

L’Ajuntament garantirà una correcta climatització dels col·legis electorals per a les eleccions generals

L’Ajuntament garantirà una correcta climatització dels col·legis electorals per a les eleccions generals

Les eleccions generals tindran lloc el 23 de juliol, i és per això que des de l’Ajuntament s’ha fet una revisió dels col·legis electorals per garantir una correcta climatització. En determinats casos i per garantir aquesta adequació, s’ha procedit a fer un canvi de col·legi electoral. Totes les persones afectades per aquests canvis rebran una comunicació amb el nou col·legi electoral. El criteri que s’ha seguit és canviar tots aquells col·legis no climatitzats que tenen un centre cívic o un altre espai climatitzat molt proper, amb la finalitat que el canvi no suposi un desplaçament important.

Com és habitual, l’Ajuntament ha habilitat una consulta telemàtica del cens electoral de Sabadell per facilitar que la ciutadania pugui consultar la informació sobre el seu col·legi i mesa electoral: http://www.sabadell.cat/consultacens. A més, el dia de les eleccions es senyalitzarà amb cartelleria als col·legis afectats pels canvis amb un codi QR i un número de telèfon en cas que sigui necessari.

La tinenta d’alcaldessa de l’Àrea d’Economia i Serveis Centrals, Montse González, ha explicat que

“en previsió que aquest dia pugui ser molt calorós, estem intentant fer més confortable el dia tant als membres de les meses com a l’electorat. Els canvis afecten 10 centres i un total de 23.664 persones”.

Mesures excepcionals per la calor

Als col·legis que es mantenen com a col·legi electoral i no estan climatitzats s’ha previst la ubicació de l’espai electoral en llocs que disposin de ventilació creuada o que per orientació siguin els menys calorosos, respectant, però, que compleixin tots els criteris d’accessibilitat.

A tots els col·legis on no es disposa de climatització l’Ajuntament facilitarà ventiladors. A més, es distribuiran ampolles d’aigua pels membres de les meses i s’intentarà que les neveres de què disposen els centres estiguin en funcionament. També s’ha habilitat un servei permanent d’ambulància per poder atendre possibles indisposicions.

L’Ajuntament ha gestionat la contractació d’un servei de transport gratuït que permetrà traslladar als col·legis electorals els electors amb dificultats de mobilitat. Les persones que necessitin aquest servei l’hauran de sol·licitar el mateix diumenge dia 23 de juliol trucant al telèfon 600 93 72 23 en horari de 9 a 19 h.

Sabadell compta amb 58 col·legis i 247 meses electorals. El nombre total d’electors és de 155.298.

L’Ajuntament habilitarà una oficina de coordinació electoral per donar suport als membres de les meses electorals i fer el seguiment de la jornada electoral.

Aquesta oficina comptarà amb un centre d’atenció a l’electorat, on s’atendran les consultes de la ciutadania sobre el cens electoral i la ubicació dels col·legis electorals. El telèfon habilitat per atendre aquestes consultes és el 93 745 31 73, de 8 a 20 h.

Més informació

Canvis col·legis electorals

Categories Ajuntament, Districtes, Eleccions, Eleccions generals Tags col·legis electorals, Eleccions generals 2023