PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

27
Març
2020

L’Ajuntament ha distribuït ja el 70% de les targetes moneder a famílies amb fills amb beca menjador

L’Ajuntament ha distribuït ja el 70% de les targetes moneder a famílies amb fills amb beca menjador

L’Ajuntament ja ha lliurat el 70% de les targetes moneder rebudes de la Generalitat i que anaven destinades a famílies amb fills que tenen concedida beca menjador. A hores d’ara, l’administració local treballa per localitzar les famílies beneficiàries de l’altre 30% restant amb les quals, tot i els intents, encara no s’ha pogut contactar. S’està tornant a contactar per fixar data, hora i lloc de lliurament. La distribució de les targetes moneder ha estat una de les qüestions avui tractades a la Comissió de Seguiment que diàriament repassa l’estat de la ciutat en relació amb el coronavirus i pren les mesures adients.

1. La distribució ahir de les targetes moneder a centres educatius de la ciutat es va desenvolupar amb normalitat i respectant les mesures de protecció i distanciament social establertes per l’actual situació d’emergència sanitària.


2. L’Ajuntament vol agrair la tasca feta pels treballadors i treballadores municipals que han pres part al dispositiu de lliurament de les targetes. Així mateix, vol donar les gràcies a tots els regidors i regidores del govern i de l’oposició, assessors i assessores dels diferents grups municipals i treballadors i treballadores municipals que han estat ajudant per fer les trucades per al lliurament.
Les prop de 5.400 targetes moneder remeses per la Generalitat tenen com a objectiu substituir l'import dels ajuts mentre els centres educatius estiguin tancats. A l’espera que arribessin, l’Ajuntament ha garantit l’alimentació dels infants a través de prestacions d’urgència social.


3. El Govern de Sabadell vol agrair la presència de l’exèrcit a la ciutat per contribuir a la neteja i desinfecció d’espais. Avui han arribat a Sabadell, concretament a una residència ubicada al barri de Castellarnau. Amb la seva presència donen resposta a una petició de l’alcaldessa, Marta Farrés, qui va demanar el seu suport per col·laborar en la neteja, prioritzant residències i els entorns del Taulí mercats, estacions i altres punts de concentració de persones. En el cas de la residència de Castellarnau, també ho havia sol·licitat el propi equipament.


4. En l’àmbit de l’atenció sanitària, avui ha entrat en funcionament la nova mesura per separar l’atenció als infants de la dels adults en alguns centres per evitar contagis. En aquest marc, el CAP Concòrdia concentra la seva atenció pediàtrica com també la dels CAP Creu Alta, Nord i Can Rull, mentre que l’atenció als adults del CAP Concòrdia es farà al CAP Creu Alta. Recordar també altres canvis que s’han dut a terme darrerament: el CAP Gràcia continua tancat i els usuaris s’atenen al CAP de Merinals. Pel que fa al CAP Ca n’Oriac, el seu horari d’atenció és de 8 del matí a 8 del vespre tots els dies de la setmana.

5. Des de diumenge, 15 de març, la Policia Municipal ha interposat 466 denúncies per desobediència als agents o per no respectar les restriccions de l’Estat d’Alarma, 34 de les quals es van interposar ahir. Tot i que la gran majoria de la població està complint amb el confinament, l’Ajuntament recorda la importància que tothom respecti les mesures decretades i fa una crida perquè la ciutadania resti a casa seva i ningú marxi el cap de setmana.


El govern municipal apel·la a la col·laboració i a la responsabilitat del conjunt de la ciutadania perquè des de la responsabilitat individual contribueixin a superar col·lectivament l’actual situació.

Recomanacions

Informació pràctica sobre el coronavirus

Canal Salut Generalitat de Catalunya

Web del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies

Servei d’Atenció Sabadell COVID-19 Àmbit econòmic

Categories Ajuntament, Govern, Educació, Salut Tags ajuntament, coronavirus, COVID-19