PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

23
abril
2020

L’Ajuntament lliurarà 20.000 mascaretes als comerços de proximitat i parades dels mercats que s’han mantingut oberts

L’Ajuntament lliurarà 20.000 mascaretes als comerços de proximitat i parades dels mercats que s’han mantingut oberts

L’Ajuntament distribuirà a partir de dilluns mascaretes als comerços de proximitat i les parades dels mercats municipals que s’han mantinguts oberts durant l’Estat d’Alarma per garantir el subministrament de productes de primera necessitat a tota la població. El lliurament, de caràcter gratuït, té com a objectiu afavorir la protecció de les persones que treballen en aquests establiments. En total es lliuraran 20.000 mascaretes.  

Aquest ha estat un dels temes que s’han abordat avui a la reunió del Comitè d’Emergències Municipal pel que fa a la gestió de la ciutat en relació amb el coronavirus. 

  1. El lliurament de mascaretes als comerços es suma a altres iniciatives que en aquest sentit s’han impulsat darrerament a la ciutat. Així, els darrers dies s’han distribuït 28.900 mascaretes a 27 residències i la setmana passada es van distribuir també aquests elements de protecció entre els usuaris i usuàries del transport públic. 
  2. La campanya especial de donació de sang organitzada pel Banc de Sang a l’antic mercat de Sant Joan entre el 16 i el 22 d’abril ha registrat 582 donacions. Del total de donacions, per sexe, 325 corresponen a donacions masculines i 257 a femenines. Per edat, la franja amb més donants és la situada entre els 45 i 54 anys. Sabadell ha estat un dels municipis on el Banc de Sang ha organitzat campanyes especials de donació per respondre a les necessitats de sang tan importants durant aquests dies de pandèmia, ja que es van haver de suspendre campanyes habituals a escoles, universitats i empreses.
  3. A partir de dilluns, el CAP Nord recupera l’atenció a la població adulta, mentre que l’atenció pediàtrica es continuarà fent al CAP Concòrdia. 
  4. Avui, dia de Sant Jordi es recorda que, atesa la situació d’emergència sanitària, no es pot realitzar la tradicional venda de roses ni altres plantes al carrer. Tampoc als establiments comercials que estiguin oberts. En aquest sentit, només està permesa la venda en línia (o per telèfon) i sempre que el producte sigui lliurat a domicili.  Si un establiment ha adquirit roses, només les podrà lliurar a mode de regal o obsequi, però en cap cas comercialitzar-les. La Policia Municipal ha inclòs la vigilància d’aquest aspecte dins el dispositiu amb el qual diàriament vetlla pel compliment de l’Estat d’Alarma.
  5. Des de diumenge 15 de març i fins ahir dimecres, la Policia Municipal ha interposat 1.471 denúncies per no respectar les restriccions de l’Estat d’Alarma. Des de l’Ajuntament es recorda la necessitat que tothom respecti les mesures decretades i fa una crida perquè la ciutadania resti a casa seva.

El govern municipal apel·la a la col·laboració i a la responsabilitat del conjunt de la ciutadania perquè des de la responsabilitat individual contribueixin a superar col·lectivament l’actual situació.

Categories Ajuntament, coronavirus, Consum, Salut Tags comerç, coronavirus, Covid-19, mascaretes