PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

21
abril
2020

L'Ajuntament reparteix 28.900 mascaretes a 27 residències de la ciutat

L'Ajuntament reparteix 28.900 mascaretes a 27 residències de la ciutat

L'Ajuntament de Sabadell està repartint avui 28.900 mascaretes a 27 residències de la ciutat. Aquestes són les mascaretes que van sobrar del repartiment que es va fer la setmana passada entre la ciutadania que havia d’anar a treballar en transport públic. L'objectiu és poder proveir totes les residències de gent gran de la ciutat, ja siguin públiques com privades, i prevenir del coronavirus les persones amb més risc de contagi. El repartiment l’ha fet personal municipal. 

Del total de mascaretes que el govern espanyol va distribuir la setmana passada per fer arribar a la ciutadania, a Sabadell se’n van repartir unes 10.000 d’un total de 70.000 assignades. En aquest context, l’Ajuntament de Sabadell va retornar el romanent a la CECAT, que ha decidit que Sabadell distribueixi 28.900 a les residències de la ciutat i la resta de mascaretes es distribuiran a residències d’altres municipis del territori. 

Els elements protectors es faran arribar als centres per oferir una "millor protecció" tant a treballadors com a residents. Les mascaretes, per les seves característiques tècniques, es poden distribuir a les residències de gent gran per a ser utilitzades per a professionals no sanitaris en espais no contaminats.

Aquest ha estat uns dels temes que s’han abordat avui a la reunió al Comitè d’Emergències Municipal pel que fa a la gestió de la ciutat en relació amb el coronavirus. 

Pel que fa a l’àmbit educatiu, l’Ajuntament comprarà 360 tablets amb connectivitat per a dos mesos, les quals suposaran una depesa de 72.745 euros. L’objectiu és minimitzar la bretxa digital i afavorir que tots els infants i adolescents puguin seguir el curs de forma telemàtica, independentment de la situació de les seves famílies. Per això s'ha complementat la compra de dispositius ja que el pla de la Generalitat, que és qui té la competència, prioritza arribar a l’alumnat de diferents cursos dels centres de màxima complexitat i a infants i joves de la ciutat que estiguin en cursos de final d’etapa. Davant d’això,  l’Ajuntament ho ha volgut complementar i arribar a nens i nenes de 3r a 5è de primària que ho necessitin i als quals la conselleria no arribava.

D’altra banda, des d'ahir la funerària ofereix un nou servei. Es tracta del lliurament de les cendres dels difunts al domicili dels seus familiars. És un servei gratuït que es fa a la ciutat de Sabadell i que ha estat iniciativa de la Funerària Torra.

En un altre àmbit, convé destacar que des del diumenge 15 de març i fins ahir dilluns, la Policia Municipal ha interposat 1.442 denuncies per no respectar les restriccions de l’Estat d’Alarma. Des de l’Ajuntament es recorda la necessitat que tothom respecti les mesures decretades i fa una crida perquè la ciutadania resti a casa seva. 

El govern municipal apel·la a la col·laboració i a la responsabilitat del conjunt de la ciutadania perquè des de la responsabilitat individual contribueixin a superar col·lectivament l’actual situació.

Categories Ajuntament, coronavirus, Govern, Salut Tags coronavirus, Covid-19, residència gent gran