PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

25
Març
2020

L’Ajuntament posa en marxa el dispositiu per distribuir les targetes moneder que avui s’han rebut de la Generalitat, destinades a famílies amb infants amb ajut menjador

L’Ajuntament posa en marxa el dispositiu per distribuir les targetes moneder que avui s’han rebut de la Generalitat, destinades a famílies amb infants amb ajut menjador

Un cop aquest matí s’han rebut de la Generalitat 5.400 targetes moneder destinades a famílies amb fills que tenen concedit ajut menjador, l’Ajuntament ha posat en marxa tot el dispositiu per fer-ne la distribució al més aviat possible. Així, avui mateix s’han començat les trucades a les famílies beneficiàries per iniciar com més aviat millor el lliurament a centres educatius de la ciutat. La distribució es començarà a fer demà. En tot cas cada família serà contactada per establir data, hora i lloc, tot respectant les mesures de protecció i distanciament social establertes per l’actual situació d’emergència sanitària. Aquest ha estat un dels principals temes que s’han tractat a la Comissió de Seguiment que diàriament analitza la situació de la ciutat en relació amb el coronavirus i pren les mesures adients.

1. Cal recordar que les targetes moneder de la Generalitat tenen com a objectiu substituir l'import dels ajuts mentre els centres educatius estiguin tancats. A l’espera que arribessin, l’Ajuntament ha garantit l’alimentació dels infants per mitjà de prestacions d’urgència social.

2. Tots els funcionaris i funcionàries disponibles estan col·laborant en la realització de trucades a les famílies amb ajut menjador, com també en les trucades a persones grans o en situació de vulnerabilitat que viuen soles per veure com estan i si necessiten algun suport. En aquesta tasca hi estan contribuint també els regidors i regidores del consistori, tant del govern com de l’oposició.

3. Tot i que la gran majoria de la població està complint amb el confinament, l’Ajuntament recorda la importància que tothom respecti les mesures decretades i fa una nova crida perquè la ciutadania es quedi a casa. Des del diumenge 15 de març, la Policia Municipal ha interposat 404 denúncies per desobediència als agents o per no respectar les restriccions de l’Estat d’Alarma, 46 de les quals es van interposar ahir. La Policia Municipal continua fent controls i recorreguts en cotxe per comprovar si s’està complint amb el confinament i recordant les recomanacions a la ciutadania mitjançant els altaveus i els propers dies incorporarà drons com a mecanisme addicional per vigilar que es respectin les restriccions a la mobilitat derivades de l’Estat d’Alarma a zones com grans parcs urbans, el rodal i el Ripoll.

4. En l’àmbit dels serveis sanitaris, s’està vetllant per separar l’atenció als infants de la dels adults per evitar contagis. En aquest marc, el CAP Concòrdia concentrarà a partir de divendres la seva atenció pediàtrica com també la dels CAP Creu Alta, Nord i Can Rull, mentre que l’atenció als adults del CAP Concòrdia es farà al CAP Creu Alta. El CAP Gràcia continua tancat i els usuaris s’atenen al CAP dels Merinals. Pel que fa al CAP Ca n’Oriac, l’horari d’atenció és de 8 del matí a 8 del vespre tots els dies de la setmana.

5. Continua endavant el nou sistema que s’ha impulsat en neteja viària per tal de contribuir a frenar la propagació del virus. En el marc d’aquest dispositiu, l’empresa concessionària SMATSA neteja amb hipoclorit i sistemes a pressió espais i baranes d’accés al Taulí, CAP o mercats i amb maquinària, aigua i sabó altres espais públics. Per la seva part, l’ADF neteja amb hipoclorit accessos a residències i també les marquesines i s’organitzen dispositius a altres espais que es considerin especialment sensibles. Si finalment la Unitat Militar d’Emergències (UME) s’incorpora per desinfectar els llocs més concorreguts, el servei es reajustarà per tal que sigui el més eficient possible.

6. Pel que fa al dispositiu activat per l’Ajuntament, el Rebost Solidari de Sabadell i la Creu Roja Sabadell per distribuir lots d’alimentació a usuaris del Rebost, demà es farà el lliurament a l’Escola Pau Casals i divendres a l’Escola Amadeu Vives. Aquests dos punts s’han sumat al punt del distribució central, ubicat a la Fira Sabadell. En tots els casos es recorda que el lliurament s’adreça només a usuaris del Rebost i que les persones que hagin de recollir els lots seran contactades per establir data, hora i lloc de lliurament, respectant així totes les mesures de protecció i distanciament social lligades a l’Estat d’Alarma. El dispositiu complementa el que continuen fent entitats del Rebost i centralitza el de les que no poden continuar portant-lo a terme, atès que els seus voluntaris i voluntàries són majoritàriament persones grans. Amb l’habilitació de tres punts de distribució es volen reduir tant com sigui possible els desplaçaments de la població.

7. L’Ajuntament, ja des de l’inici de la crisi sanitària, va posar a disposició els equipaments de la ciutat per tal de poder-los utilitzar en cas de necessitat i donar resposta a les indicacions que es puguin rebre de les administracions superiors.

8. D’altra banda, a partir d’avui l’Ajuntament enviarà, via correu electrònic, cartells per imprimir a les comunitats de veïns. L’objectiu és que les mateixes comunitats puguin imprimir el cartell i el pengin al portal, per tal d’incentivar el voluntariat entre el veïnat. Així, sota el lema Els veïns i veïnes ens ajudem, la imatge del cartell conté diverses recomanacions que cal seguir en el cas que es vulgui donar suport a algun veí o veïna que formi part d’un col·lectiu vulnerable. En aquest sentit, es recomana a la ciutadania que aprofiti els desplaçaments imprescindibles per fer encàrrecs als veïns o veïnes grans que no es poden desplaçar. I cal recordar que els productes de primera necessitat o aliments que comprin els hauran de deixar a la porta, evitant el contacte físic i respectant en tot moment les mesures de distanciament social i de prevenció. A més, els veïns i veïnes que vulguin tenir cura de les persones grans que viuen al mateix edifici poden facilitar el seu telèfon per establir comunicacions puntuals o bé trucar al timbre de tant en tant per valorar si necessiten algun tipus d’ajuda.

El Govern municipal apel·la a la col·laboració i a la responsabilitat del conjunt de la ciutadania perquè des de la responsabilitat individual contribueixin a superar col·lectivament l’actual situació.

Categories Ajuntament, Govern, Salut Tags coronavirus, Covid-19