PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

04
Febrer
2015

Normalitat a Sabadell malgrat la neu i les baixes temperatures

El Comitè d’Emergència de l’Ajuntament s’ha reunit aquest matí per fer seguiment de la situació

Malgrat les baixes temperatures i la neu que a primeres hores ha caigut sobre Sabadell, la normalitat ha estat la tònica general a la ciutat. Precisament per fer un seguiment continuat de la situació, aquest matí s’ha reunit el Comitè d’Emergències de l’Ajuntament, en el marc del Pla d’Actuació municipal NEUCAT, que s’ha activat les darreres hores. A hores d’ara les escoles funcionen com és habitual, excepte l’Escola Agnès Armengol i l’Institut Jonqueres, que han decidit suspendre les classes. Hi ha normalitat a la xarxa viària i també al transport públic urbà.

Pel que fa als accessos als equipaments públics i sanitaris, a hores d’ara només s’ha llençat sal a l’entorn de la Corporació Sanitària Parc Taulí. Així mateix, cal recordar que els equipaments públics de Sabadell (CAP, centres cívics, biblioteques, escoles, etc.) compten amb reserves de sal per llençar en cas de neu o gelades, vetllant així pel bon estat dels accessos i se’ls facilitaria més si fos precís. D’altra banda, les fonts de la ciutat estan tancades.

L’Ajuntament de Sabadell mantindrà informada la població a través dels mitjans de comunicació, web municipal i xarxes socials.

Així mateix, es recorda que per a qualsevol emergència es pot trucar al telèfon 112.

Operació Fred

Aquesta nit i matinada, tal i com estava previst, Creu Roja ha activat la UMES (Unitat Mòbil d’Emergència Social), un servei que es posa en marxa com a pas previ a l’Operació Fred i a través del qual, un vehicle proveït de mantes, menjar i beguda calent recorre la ciutat atenent persones sense sostre. Alhora s’ofereix a aquestes persones la possibilitat de pernoctar en una pensió o hostal. La UMES ha atès aquesta nit un total de 6 persones, 4 de les quals han dormit en un hostal. Aquesta nit s’activarà l’Operació Fred.

Amb l’Operació Fred, Creu Roja obrirà les seves dependències per albergar les persones sense sostre que voluntàriament hi vulguin accedir. Allà se’ls oferirà servei de dutxa, sopar, roba neta, pernoctació i esmorzar del dia següent. Inicialment està previst que l’Operació Fred s’allargui les nits de dimecres, dijous i divendres, sempre subjecte a l’evolució de la meteorologia. Els serveis municipals i Creu Roja, amb la col·laboració de Caritas, faran un seguiment continuat de la situació per als dies posteriors.

Recomanacions

Des del Servei Català del Trànsit es recomana seguir aquests consells viaris per evitar accidents en la circulació amb neu: 

  • Conduir amb suavitat i no frenar bruscament
  • Reduir la velocitat per facilitar l'adherència i evitar lliscaments
  • Augmentar la distància de seguretat entre vehicles
  • Seguir les roderes o empremtes deixades per altres vehicles
  • No avançar si no és necessari
  • Portar les cadenes per si calen
  • Quan cauen els primers flocs de neu l’asfalt és molt lliscant, cal moderar la velocitat
  • Mantenir-se informat de l’estat del trànsit i les afectacions viàries al web http://www.gencat.cat/transit/marcit_n.htm, al compte de Twitter @transit o a les cròniques radiofòniques

Es recomana seguir en tot moment els avisos i les incidències més significatives derivades de la nevada al Twitter de Protecció Civil de la Generalitat @emergenciescat .

Així mateix, Protecció Civil de la Generalitat recomana tenir presents els consells d’autoprotecció en les activitats a l’exterior i a casa davant les nevades http://interior.gencat.cat/nevades. També recorda que cal portar sempre el vehicle preparat amb cadenes, mòbil amb la bateria carregada, alguna manta o roba d’abric de reserva, aigua i algun aliment calòric i seguir sempre els consells del Servei Català de Trànsit.