CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

28
Juny
2019

Aquest dissabte, l’Ajuntament manté l’alerta per l’onada de calor adaptada a les recomanacions de la Generalitat

Els col·lectius amb més risc podran accedir demà gratuïtament a les piscines municipals

L’Ajuntament de Sabadell mantindrà activada la fase “d’alerta” per risc d’onada de calor demà dissabte, seguint les recomanacions de la Generalitat de Catalunya, la qual demana als ajuntaments que prevegin llocs frescos o sales amb aire condicionat en cas que sigui necessari el seu ús i es tingui especial vigilància de les persones majors de 75 anys sense suport familiar o sense recursos; persones amb discapacitats físiques o psíquiques i limitacions de mobilitat; persones que hagin de romandre o fer activitat física a l'aire lliure (incloses les activitats laborals), persones amb malalties cròniques i dones embarassades.

Les recomanacions adoptades són les següents:

  • Accés gratuït a les piscines per a dones embarassades. També a les persones majors de 75 anys; persones amb discapacitats físiques o psíquiques i limitacions de mobilitat i persones amb malalties cròniques. En aquests casos caldrà acreditar amb documentació.
  • Obertura en horari habitual dels centres cívics de Sant Oleguer, la Creu Alta, Can Puiggener, Ca n’Oriac, Can Rull i la Concòrdia i de Doctor Plans (Can Deu).
  • Romandran tancades les barbacoes.
  • Es mantenen les mesures d’Acció Social que es van activar ahir, com les trucades a les persones amb més risc que reben teleassistència, així com la tasca de les treballadores familiars i auxiliars per recordar les mesures de prevenció a les persones que atenen. Les mesures preventives de les quals s’informa són consensuades i es corresponen amb les que es donen des dels diferents serveis de salut.
  • Es continuarà treballant amb la Creu Roja de Sabadell, que ha intensificat les intervencions amb el col·lectiu sense llar, persones que viuen en infrahabitatges i col·lectius més vulnerables, com ara persones amb grau de dependència que viuen soles.
  • La Policia Municipal es manté en alerta. Davant del risc d’incendis forestals, l’Ajuntament aconsella la ciutadania que prengui mesures de prevenció, sobretot al rodal. També s’ha activat agents rurals i dos cotxes ADF circularan preventivament pel rodal.

Mesures d’autoprotecció

L’Ajuntament recorda la importància de prendre algunes mesures d’autoprotecció per combatre les fortes temperatures, com hidratar-se sovint, evitar sortir al carrer en les hores de màxima insolació o fer activitat física en les hores de menys calor. També cal tenir cura dels animals de companyia, procurant que tinguin aigua i ombra a l’abast, treure’ls a passejar en les hores més fresques.


Centres cívics oberts

Vídeos relacionats:

Categories Ajuntament, Districtes, Centres Cívics, Govern, Biblioteques, Esports, Policia Municipal, Salut, Serveis socials Tags ajuntament, DISTRICTES, onada de calor