PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

12
Març
2024

Sabadell organitza la jornada “Gestió de l’aigua en el context d’emergència hídrica” adreçada a empreses

La sessió ha tingut lloc avui al Centre d’Empreses Industrials de Can Roqueta

Sabadell organitza la jornada “Gestió de l’aigua en el context d’emergència hídrica” adreçada a empreses

Sabadell ha acollit avui una jornada sobre la “Gestió de l’aigua en el context d’emergència hídrica”. L’objectiu ha estat informar les empreses de les implicacions de la fase d’emergència, compartir bones pràctiques en l’ús eficient de l’aigua i explicar les opcions de finançament d’aquest tipus d’iniciatives. Durant la trobada s’ha presentat el projecte en el qual s’està treballant per facilitar l’accés d’aigua regenerada a empreses dels polígons Sud-Oest i Gràcia Sud.

La jornada l’ha organitzat l’Ajuntament en col·laboració amb el clúster Catalan Water Partnership  i la Diputació de Barcelona, Aigües Sabadell, l’Oficina Next Generation d’ACCIÓ de la Generalitat i la consultora ABM. I s’ha estructurat en cinc punts: “Situació de la sequera. Fase d’emergència i afectacions a les activitats empresarials”; “Gestió de la sequera a Sabadell”; “Mesures per a la millora de l’eficiència en l’ús de l’aigua a les empreses”; “Fonts d’aigua regenerada” i “Ajuts Next Generation per al finançament dels projectes d’eficiència en l’ús de l’aigua”.

Com ha indicat el tinent d’alcaldessa de Promoció Econòmica i Projecció de Ciutat, Lluís Matas  

“volem sensibilitzar, informar i donar eines al teixit empresarial per avançar en el camí cap a la competitivitat de la mà de l’eficiència energètica, promovent alhora projectes com el de l’accés d’aigua regenerada a empreses dels polígons Sud-Oest i Gràcia Sud, que és gairebé únic a Catalunya”.

El regidor de Desenvolupament Econòmic, Antonio Rodríguez, ha afegit que

“la transició cap a fonts d'energia renovable i pràctiques industrials sostenibles  amb la regeneració d’aigua no és només una responsabilitat compartida per preservar aquest recurs, sinó també una estratègia intel·ligent per assegurar la viabilitat a llarg termini de les empreses”.

Competitivitat industrial

Amb aquesta jornada es dona continuïtat a les sessions que s’organitzen des de l’Ajuntament sobre transició energètica i sostenibilitat per tal de donar eines al teixit empresarial, en el marc del treball promogut des de Sabadell per millorar la competitivitat industrial.  En concret, s’estan impulsant iniciatives com el projecte de “Simbiosi Industrial, revaloritzem els recursos sobrants” d’economia circular, en marxa des de fa temps de forma col·laborativa entre els ajuntaments de Sabadell, Barberà del Vallès i Sant Quirze del Vallès i comptant amb el suport de la Diputació de Barcelona. Aquestes administracions treballen conjuntament en la difusió i sensibilització del concepte de Transició energètica a les empreses dels Polígons d’Activitat Econòmica dels tres municipis.

Categories Ajuntament, Sabadell 2030, Sequera, Projectes Estratègics, Transició Ecològica Tags emergència hídrica, sequera