PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

DRETS CIVILS

 

 

12
Gener
2023

L’Ajuntament de Sabadell rep el quadre “Happy flower in a vase” de l’artista bosnià Benjamin Čengić

Es simbolitza així el tancament del programa d’activitats dels 25 anys de vincle Sabadell-Sarajevo

L’Ajuntament de Sabadell rep el quadre “Happy flower in a vase” de l’artista bosnià Benjamin Čengić

Aquest matí s’ha fet entrega del quadre “Happy flower in a vase”, de l’artista visual bosnià Benjamin Čengić, per part dels artistes sabadellencs Werens i Fullet. Aquest quadre és un obsequi per a l’Ajuntament de Sabadell com a mostra d’agraïment per la realització del projecte Roses de Sarajevo, emmarcat en els actes del 25è aniversari de la relació Sabadell-Sarajevo.

El projecte va néixer amb l’objectiu de sensibilitzar els joves i la ciutadania en general sobre el conflicte, fomentar la cultura de la pau i la no violència, així com visibilitzar el compromís i relació de cooperació entre les dues ciutats.

La primera part del projecte es va desenvolupar el 2021 al barri de Can Puiggener mitjançant dues accions: un taller d’Street Art amb joves del Centre Obert del barri i un grafit amb les “Roses de Sarajevo” a les parets laterals de l’ascensor de Can Puiggener.

La segona part s’ha dut a terme a finals de 2022 a la ciutat de Sarajevo, gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Sarajevo i l’artista bosnià, Benjamin Čengić, qui ha tramitat els permisos corresponents per poder dur a terme el mural i ha participat tant en la realització del taller com implicant-hi joves de la ciutat.

El programa d’actes del 25è aniversari de la relació Sabadell – Sarajevo s’ha dut a terme al llarg de dos anys i ha comptat, entre d’altres, amb la presència a la ciutat de la tinenta d’alcaldessa Anja Margetic de l’Ajuntament de Sarajevo en l’acte central de la commemoració del passat mes de juny. En aquest acte l’artista sabadellenc Werens va fer entrega del quadre Roses de Sarajevo a la representant bosniana, i actualment aquest quadre es troba a l’Ajuntament de Sarajevo. Ara, s’entrega a la nostra ciutat una versió de les Roses de Sarajevo de l’artista bosnià per tal que llueixi a la casa consistorial, com a símbol de l’amistat entre les dues ciutat i de la voluntat de seguir caminant plegades.

Durant aquests dos anys de programació s’han dut a terme tots tipus d’activitats artístiques i culturals, com l’obra de teatre “Encara hi ha algú al bosc” de Cultura i Conflicte, el cinefòrum “L’última cinta de Bòsnia” de Clack Produccions, l’exposició “Sarajevo: Guerra y Paz” d’en Gervasio Sánchez, l’exposició “Bòsnia” d’en Jordi Roca, l’exposició “Sarajevo-Sabadell: diàleg entre dues guerres” d’en Plàcid Garcia Planas i en Ricard Mas o l’intercanvi teatral juvenil “Play 4 Peace” de Taller d’Art, Cultura i Creació amb la col·laboració del Kamerni Teatar.

Des de l’Ajuntament, juntament amb el Consell de Cooperació i Solidaritat i les entitats de la ciutat, es continua promovent la cultura de la pau i la no violència, i treballant a favor dels drets humans i el lliure gaudi de les llibertats. 

Categories Cooperació, Drets Civils i Gènere Tags 25 anys relació Sabadell-Sarajevo, acollida, Roses de Sarajevo