PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

26
Febrer
2015

Finalitza la reurbanització de diversos espais afectats per les obres d’FGC a Sabadell

Territori i Sostenibilitat recupera per a l’ús ciutadà àmbits del parc del Nord, la ronda de Navacerrada i la Rambla d’Ibèria

El Departament de Territori i Sostenibilitat allibera aquests dies diversos àmbits en superfície que fins ara estaven ocupats per les obres de perllongament de la línia d’FGC al seu pas per Sabadell. En concret, s’han urbanitzat espais situats a la Rambla d’Ibèria, el parc del Nord i la ronda de Navacerrada, atès que han culminat els treballs d’infraestructura del perllongament.
 

 

 

Tal i com ha explicat el tinent d’alcalde de Presidència, Josep Ayuso,

avui podem dir que l’àmbit del Parc del Nord i la Rambla d’Ibèria finalitzen les afectacions més importants. Al Parc del Nord resta que la part de prat que s’ha sembrat vagi arrelant i en poques setmanes es podran retirar les tanques. D’altra banda, recuperem dues parts de la Rambla d’Ibèria que fins ara estaven afectades. Tot plegat significa un retorn a la normalitat i que els veïns i veïnes puguin tornar a gaudir d’aquests espais per a ús ciutadà.

Les obres de recuperació de superfície han anat a càrrec de la Generalitat de Catalunya. D’altra banda, pel que fa a l’àmbit de la zona nord, el tinent d’alcalde ha comentat que ja fa uns dies l’Ajuntament “va recollir la petició veïnal, assumint el compromís de col·locar-hi jocs infantils i també una àrea per a gossos”. Alhora, si és necessari, es reforçaria la il·luminació i la plantació d’arbres.

Espais recuperats

-     Rambla d’Ibèria: Abans d’iniciar les obres, les vies d’FGC discorrien sobre la Rambla d’Ibèria; el perllongament d’FGC preveu modificar aquesta configuració de manera que la Rambla d’Ibèria passi per sobre de la línia ferroviària. Per fer-ho, s’ha ocupat el tram de la rambla des del carrer de Sant Jordi fins a Pau Claris. Ara, es recuperen els àmbits de tots dos costats de la Rambla i les connexions viàries amb els carrers de l’entorn. La continuïtat d’un costat a un altre de la Rambla es mantindrà interrompuda, fins a la posada en servei de la línia soterrada, ja que hi discorre actualment la via provisional executada per mantenir el servei durant les obres.

-      Parc del Nord i ronda de Navacerrada. Correspon al tram final de línia al nord de la ciutat. La ronda de Navacerrada se situa sobre el tram de túnel que s’ha executat entre pantalles. Ara s’allibera el tram entre Mulhacen i Vinhamala; fa uns anys ja es va recuperar el tram entre el carrer de Corones i el carrer de Mulhacén.

L’espai del Parc del Nord que s’ha urbanitzat és l’afectat per l’execució de l’estació de Ca n’Oriac i les cotxeres i comprèn l’àmbit entre els carrers d’Himalaia, de Feliu Elias, de Francesc Trabal i de Vinhamala. Ara s’allibera la plaça i un camí, mentre la major part de l’àmbit restarà tancat uns dos mesos fins que creixi la vegetació que s’ha plantat.

Perllongament d’FGC a Sabadell

El perllongament d’FGC a Sabadell (Metro del Vallès) abasta 4,4 quilòmetres de nova línia, tot incloent 4 noves estacions (Pl. Major, Eix Macià-Creu Alta, Pl. Espanya i Ca n’Oriac), la remodelació i soterrament de Sabadell Estació i la construcció d’unes cotxeres a Ca n’Oriac. Aquesta actuació compta amb un pressupost de 430 MEUR.

Territori i Sostenibilitat ha finalitzat els treballs d’infraestructura, corresponents a l’execució dels túnels, als recintes de les estacions i la cua de maniobres situada al final de línia. Un cop finalitzats aquests treballs, l’obra se centrarà en l’arquitectura de les estacions, les instal·lacions, la col·locació de via i catenària i els sistemes de senyalització i enclavaments.

 

Categories Espai públic , Urbanisme i Habitatge Tags espai públic, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), FGC, Parc del Nord, rambla d'Ibèria, urbanisme