PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

28
Gener
2019

L’Ajuntament presenta el projecte guanyador del concurs del parc del Nord

En una primera etapa, se’n redactarà el projecte executiu, que té assignació de 2M d’euros

L’Ajuntament presenta el projecte guanyador del concurs del parc del Nord

Els responsables del projecte guanyador del concurs del parc del Nord presenten el seu projecte davant els veïns i veïnes d’aquesta zona de Sabadell aquesta tarda. Precisament la col·laboració veïnal va comportar la inclusió de diverses propostes a la proposta guanyadora.

Cal recordar que el jurat d’aquest concurs s’ajustava als requeriments de la llei de contractació espanyol i la llei d’arquitectura del parlament, format per tècnics, representants polítics i representants veïnals. També es va fer exposició de les 6 propostes finalistes al Centre Cívic de Ca n’Oriac i al portal web de l’Ajuntament en el marc de Decidim Sabadell. La ciutadania va poder fer-hi les seves valoracions, que van ser tingudes en compte pel jurat.

L’equip guanyador és el format per la UTE Adrià Escolano Ferrer i Inlandsis Mar & Boris Sarl d'Architecture et Paysage, amb la proposta anomenada P.A.R.C. (Previous Atmospheres Recovery Chapters), que destaca per:

  • Una proposta d’actuació per etapes al llarg dels anys, del qual emanaran els diferents projectes executius a mesura que hi hagi assignacions pressupostàries.
  • La recuperació del traçat de l’antic torrent del Capellà i per un camí sinuós paral·lel, com a veritables fils conductors que estructuren el parc per convertir-lo en un connector ecològic de primer ordre entre el bosc de Can Deu i el riu Ripoll passant per Can Puiggener.
  • L’establiment de places amb usos diversos a la cruïlla de camins entre el camí longitudinal i els carrers que comuniquen el front del nord del barri amb el riu i la ronda de Collsalarca. Aquests usos poden variar amb el temps però cerquen sobretot la participació del veïnat com a garants de les activitats variades.
  • Els barris formen part del parc, de forma que es busca que el verd penetri pels carrers i la gent se sentí part del parc no al costat del parc.
  • Un espai públic de qualitat per a la recuperació de la natura però també per al gaudi ciutadà, pensat per ser usat, viscut, sense soroll i sens fums, buscant la immersió de qui el passeja.
  • La recuperació de les vores del nord, el balcó sobre la conca del Ripoll, que serà un nou camí de ronda i miradors.

Juli Fernàndez ha destacat que

aquesta voluntat de tirar endavant el projecte i assignar-hi una quantitat de recursos tan importants és fruit de respondre a reivindicacions històriques veïnals; un nou acte de justícia amb la ciutat i una oportunitat molt gran de fer de Sabadell una ciutat molt més verda

La proposta guanyadora servirà de full de ruta per etapes a partir del qual desenvolupar els projectes executius que duguin a la transformació física de l’espai. En aquest sentit, aquest equip també és l’encarregat de redactar el projecte executiu de la primera fase del parc. Una fase que té un pressupost assignat de 2M d’euros per ser executat i que, segons el pla presentat, consistirà en:

  • La recuperació del traçat de l’antic torrent del Capellà i del camí adjacent.
  • La creació d’un dels espai d’estada amb totes les capes ja finalitzades; tots els usos completats a mode de demostració del que seran les etapes futures.

Finalment, Xavier Guerrero, regidor d’Espai Públic, recorda que

les actuacions al parc del Nord no han esperat aquest projecte gran, sinó que ja se n’han vist –rebaixant el talús de terres que feia de barrera o amb els camins que ara hi estem arranjant– i que se n’hi veuran més aviat, gràcies a nous jocs infantils i la transformació de la plaça de Navacerrada per exemple, que està en fase de licitació