PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

 

05
Octubre
2020

Nou pas en la definició dels espais que definiran el “Balcó del Ripoll” i la connectivitat amb el nucli urbà

El Ple municipal sotmet a aprovació provisional la modificació del Pla General, que afecta l’àmbit del carrer de Covadonga i la plaça de Clara Campoamor

Nou pas en la definició dels espais que definiran el “Balcó del Ripoll” i la connectivitat amb el nucli urbà

El Ple d’octubre portarà a aprovació provisional la Modificació puntual del Pla general d'Ordenació de Sabadell del balcó del Ripoll, a l'entorn del carrer de Covadonga i la plaça de Clara Campoamor. És dona així un pas més en l’ordenació dels espais que configuren el talús del Ripoll des del campus de la UAB fins al passeig de la Revolució i la seva connectivitat transversal amb el centre de Sabadell.

La modificació del Pla pretén començar el procés d'actualització del règim urbanístic de diversos sòls entre la Gran Via (plaça de Clara Campoamor) i la timba del Ripoll. L’objectiu és aconseguir la continuïtat efectiva del recorregut del balcó del Ripoll entre la Universitat i el passeig de la Revolució, a més de potenciar les connectivitats transversals amb el centre de la ciutat. Són accions que segueixen els criteris establerts al pla director de l'Espai obert urbà de Sabadell, en tramitació.

Una altra de les finalitats de la proposta es reforçar la centralitat de l’àmbit, amb la millora de la mobilitat o la previsió del planejament en relació amb els equipaments de l’entorn i els espais lliures. També pren importància la potenciació de la implantació de serveis que complementin l’oferta universitària del Campus de la UAB, de l’ESDi i del Parc Taulí. Així mateix, es preveu la qualificació com a equipament general de part de l’edifici de l’Artèxtil.

Categories Mobilitat, Districtes, Espai públic , Ripoll, Mobilitat i transport, Transició Ecològica, Urbanisme i Habitatge Tags districte 1, Gran Via, Riu Ripoll