PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Vehicles afectats

 

Amb l'objectiu de vetllar per la qualitat de l'aire i la salut pública, quan entri en vigor la zona de baixes emissions (ZBE) es restringirà la circulació dins la ZBE de tots aquells vehicles als quals no els correspon cap distintiu ambiental. Per tant no hi podran circular els vehicles més contaminants els dies laborables, de dilluns a divendres, de 7:00 a 20:00h, excepte aquells vehicles que estiguin exempts, disposin d'autorització o estiguin contemplats en alguna moratòria durant l'inici d'implantació de la ZBE.

La classificació dels vehicles a través del distintiu ambiental de la Dirección General de Tráfico (DGT) té com a objectiu identificar els vehicles més respectuosos amb el medi ambient a nivell d'emissions, i ser un instrument eficaç al servei de les polítiques municipals, tant restrictives de trànsit en episodis d'alta contaminació, com de promoció de noves accions a través de beneficis fiscals o relatius a la mobilitat i el medi ambient.

Distintius ambientals:

El distintiu ambiental és una etiqueta adhesiva que identifica els vehicles segons la classificació de la DGT. La col·locació de l'adhesiu és voluntària, no cal dur-la ni demanar-la a la DGT. En cas de voler portar-la enganxada, es recomana fer-ho a la part inferior dreta del parabrisa del vehicle per permetre'n la visibilitat. Les administracions amb competències en mobilitat i medi ambient, com és el cas de l'Ajuntament de Sabadell, mitjançant les càmeres de control podran conèixer la tipologia i classe de vehicle, la classificació ambiental i el tipus d'etiqueta que els correspon.

Sense etiqueta ambiental:  Els vehicles que no compleixen uns requisits ambientals considerats mínims no reben cap etiqueta de la DGT. Són els vehicles més afectats per les mesures de restricció o prohibició en la mobilitat. Turismes (M1) i furgonetes (N1) de benzina anteriors a Euro 3 (normalment matriculats abans 2000) i els dièsel anteriors a Euro 4 (normalment matriculats abans del 2006). Motos i ciclomotors (L) anteriors a Euro 2, (normalment matriculats abans del 2003).

Autobusos (M2 i M3) i camions (N2 i N3) de gasolina i dièsel anteriors a Euro IV/4.

Amb etiqueta ambiental:

pastilles.png

Etiqueta 0 emissions, Blau: Identifica els vehicles més respectuosos amb les emissions locals al medi ambient. Tindran dret a aquesta etiqueta ciclomotors, tricicles, quadricicles i motocicletes, turismes, furgonetes lleugeres, vehicles de més de 8 places i vehicles de transport de mercaderies classificats al Registre de Vehicles de la DGT com a vehicles elèctrics de bateria (BEV), vehicles elèctrics d'autonomia extensa (REEV) i vehicles elèctrics híbrids endollables (PHEV) amb una autonomia mínima de 40 quilòmetres o vehicles de pila de combustible..

Etiqueta Eco: Ciclomotors, motocicletes, turismes, furgonetes lleugeres, vehicles de més de 8 places i vehicles de transport de mercaderies classificats al Registre de Vehicles com a vehicles híbrids endollables amb autonomia inferior a 40 km, vehicles híbrids no endollables (HEV i PHEV), vehicles propulsats per gas natural (GNC i GNL) o gas liquat del petroli (GLP). En qualsevol cas, han de complir els criteris de l'etiqueta C.

Etiqueta C, Verda: Turismes i furgonetes lleugeres de gasolina habitualment matriculats a partir de gener de 2006 i dièsel a partir de 2014. Vehicles de més de 8 places i de transport de mercaderies, tant de gasolina com de dièsel, habitualment matriculats a partir de 2014. Per tant, els turismes i furgonetes de gasolina han de complir la norma Euro 4,5 i 6 i els de dièsel, la norma Euro 6. Camions i autobusos han de complir la norma Euro 6. Motos i ciclomotors Euro 4 i Euro 3 (habitualment matriculats a partir de 2007).

Etiqueta B, Groga: Turismes i furgonetes lleugeres de gasolina habitualment matriculades a partir de gener del 2000 i de dièsel a partir de gener del 2006. Vehicles de més de 8 places i de transport de mercaderies tant de gasolina com de dièsel habitualment matriculats a partir del 2005. Per tant, els turismes i furgonetes de gasolina han de complir la norma Euro 3 i els de dièsel, la norma Euro 4 i 5. Camions i autobusos han de complir la norma Euro 4 i 5. Motos i ciclomotors Euro 2, habitualment matriculats a partir de 2003.

Podeu consultar el distintiu del vostre vehicle aquí:

https://sede.dgt.gob.es/es/vehiculos/distintivo-ambiental

En cas que estigueu afectat per les restriccions podeu consultar els supòsits d'exempcions, autoritzacions i moratòries de circulació de vehicles sense etiqueta a l'apartat específic d'aquesta web o clicant aquí.

Podeu consultar tota la informació de l'expedient a la Seu electrònica de l'Ajuntament clicant aquí.