CA EN ES
 
           

CONSUM

ACTIVITATS I TALLERS

NOVETAT CURS 2023-2024

Els tallers i activitats que la Diputació de Barcelona ofereix entorn del consum responsable, les podreu trobar al web del Ciutat i Escola.

Centres educatius

L'any 2022, els centres educatius han estat figures importants en aquestes jornades entorn del Dia de les Persones Consumidores, acollint des d’una exposició elaborada per alumnat de Sabadell, com tallers i activitats diverses per promoure la reflexió, de forma crítica, solidària, responsable i sostenible, sobre diferents aspectes del consum responsable.

Amb l’Institut Taulé Viñas s’han programat tallers centrats en l’àmbit del consum responsable pensats específicament per a adolescents sobre la publicitat i un altre amb el nom “Qui veu el meu perfil a internet?”, que pretenen establir debats sobre la credibilitat del que es pot trobar a internet i les xarxes socials, a l’assetjament i violència viral, entre d’altres. Aquest darrer taller també tindrà lloc en tres grups de l’Institut Narcisa Freixas durant els mesos de març i abril.

En el cas de l’Escola Immaculada Vedruna, aquest centre ha acollit des del 2 fins al 9 de març l’exposició “Joguines Responsables a Sabadell” que és el resultat del treball dels alumnes de 5è i 6è de primària d’aquesta escola i de les següents: Font Rosella, Amadeu Vives, Guixot, Sant Julià, Joan Montllor i Joaquim Blume. Aquesta exposició ha sigut itinerant per diferents escoles de Sabadell i també ha circulat per altres equipaments municipals a partir de març.

A més, les escoles de la ciutat, podien participar durant el mes de març en un concurs escolar que organitza anualment el Ministeri de Consum per promoure el consum responsable. Més informació.

Centres cívics i biblioteques

El Servei de Suport a les Polítiques de Consum de la Diputació de Barcelona, en coordinació amb l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor, ha dut a terme el dia 3 de març a l’Antic Mercat de Sant Joan, una xerrada anomenada “Subministraments bàsics a la llar” sobre com entendre les factures de l’electricitat, el gas i l’aigua.

Es tracta d’una xerrada participativa i posterior col·loqui amb els assistents, amb suport audiovisual i casos pràctics. El tècnic especialista en l’àmbit del consum que durà a terme aquesta activitat tractarà que s’entengui la importància de conèixer i entendre les factures que ens arriben a casa, tot i que ens suposi un esforç i temps de dedicació.

Així mateix, els centres cívics i algunes biblioteques acolliran les exposicions sobre malbaratament alimentari "Som Gent de Profit" i la de consum responsable de joguines "Joguines Responsables a Sabadell".

Trobareu més informació d'aquests projectes aquí.