PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

31
Octubre
2014

El Consell Esportiu Vallès Occidental Sabadell enceta la campanya Jugar Net és Guanyar per fomentar valors com l’amistat, el respecte i l’esportivitat en la pràctica esportiva

La campanya inclou l’atorgament del Trofeu Esportivitat entre els equips participants a les lligues del Consell

Amb l’objectiu de fomentar una educació en valors i seguint les directrius del Consell Català de l’Esport, el Consell Esportiu Vallès Occidental Sabadell posa en marxa aquest curs la campanya Jugar Net és Guanyar. Amb la campanya es volen potenciar valors associats a l’esport com són l’amistat, el respecte i l’esperit esportiu, potenciant-los sobre tot en els infants i joves que prenen part en les activitats i lligues organitzades pel Consell i fent-los arribar també al conjunt de la ciutadania.

Avui, el president del Consell Esportiu Vallès Occidental Sabadell, tinent d’alcalde i regidor d’Esports de l’Ajuntament, Josep Ayuso, ha presentat els principals trets de Jugar Net és Guanyar, acompanyat pel representant del col·lectiu arbitral, Domènech Angulo. La campanya inclourà l’atorgament del nou Trofeu Esportivitat, que es decidirà entre els equips participants a les lligues del Consell.

Segons ha comentat Josep Ayuso,

el que pretenem és que aquest comportament net i esportiu cali encara més en l’actitud dels nens i nenes.

En aquest sentit, no es tracta d’una campanya reactiva perquè es detecti mal comportament, sinó d’un conjunt d’accions

perquè aquests valors es vagin incorporant en els més joves de manera cada cop més intensa. La campanya vol implicar a aquells que participen directament a les activitats però també tot l’entorn de les competicions, mares i pares, avis, entrenadors, etc.

15 accions imprescindibles

La campanya es basa en la difusió de valors a través de 15 accions imprescindibles per aconseguir que jugar net signifiqui també guanyar, independentment del resultat final assolit. Són 15 premisses plantejades de manera que formen l’acrònim A.L.C.O.N.S.E.L.L.J.O.C.N.E.T., sorgit de la unió de les primeres lletres de cadascuna d’aquestes accions. Es tracta de lemes que haurien de presidir qualsevol competició esportiva i on també es fa menció del nou Trofeu Esportivitat:

-         Ambient agradable i festiu per a tothom

-         La importància de gaudir de l’activitat física

-         Conèixer i aplicar valors positius de l’esport

-         Ovacionar i reconèixer l’esforç

-         No oblidar que els àrbitres són companys

-         Separar-nos dels retrets durant el partit

-         Esforçar-nos per fer amics quan fem esport

-         L’actitud dels adults com a exemple a seguir

-         Les lesions seran menys si no juguem dur

-         Jugar net és respectar

-         Optar per cuidar el material i les instal·lacions

-         Convidar l’altre equip a ser esportiu i a gaudir plegats del partit

-        No menysprear les regles del nostre joc

-         En cas de guanyar, fer-ho amb respecte

-         Trofeu Esportivitat: per als participant del Consell Esportiu Sabadell. És tan important el respecte i el joc net com guanyar la lliga.

Trofeu Esportivitat

El Trofeu Esportivitat s’articularà a les lligues de futbol sala, bàsquet, handbol i voleibol  a partir de l’informe que després de cada partit porti a terme l’àrbitre sobre el comportament dels dos equips.

Segons ha explicat el representant del col·lectiu arbitral, Domènech Angulo, “hem tingut una jornada de formació amb el conjunt d’àrbitres per exposar el que implica aquesta campanya i que s’establiran una sèrie de puntuacions segons un barem”. Així mateix, Angulo ha valorat molt positivament la campanya afirmant que facilitarà que els nens i nenes “tinguin presents aquestes actituds esportives a mesura que vagin creixent”.

El barem que seguiran els àrbitres per fer els informes relacionats amb l’esportivitat serà el següent: la Qualificació A donarà 8 punts i indicarà un comportament exemplar de jugadors, entrenadors i públic. La Qualificació B (5 punts) implica un comportament molt bo de jugadors i entrenadors però algun comentari poc adient puntual des de la graderia. La Qualificació C (2 punts) és sinònim de comportament correcte, però amb alguna protesta de públic, entrenadors o jugadors. La Qualificació D (0 punts) indiquen protestes o comportament poc esportiu, però sense fets molt greus. La Qualificació E (-3 punts) es donarà si cal convocar el Comitè de Competició. Durant la propera Diada de l’Esport (a final de curs), els equips més esportius de cadascun dels esports i categories rebran el Trofeu Esportivitat.

Difusió

Amb l’objectiu de difondre els principals valors de la campanya, es distribuiran tríptics informatius entre els equips que participen a les lligues de futbol sala, bàsquet, handbol i voleibol. També es distribuirà material als equipaments municipals de Sabadell on es celebrin partits escolars i es farà arribar a altres municipis del Consell. Així mateix, durant la lliga hi haurà jornades concretes durant les quals es faran accions específiques d’informació als pares i mares.

D’altra banda, enguany el Concurs Cultural Esportiu del Consell es tematitza, proposant als escolars treballar sobre el Joc Net.

La difusió es portarà a terme també mitjançant el web del Consell Esportiu (www.consellsabadell.cat), del web municipal www.sabadell.cat, del web de la Unió de Consells Esportius de Catalunya i a les xarxes socials.

Categories: Cultura i esport, Esports

31
Octubre
2014

La Junta de Portaveus aprova per majoria una moció sobre pobresa energètica i protecció dels consumidors vulnerables

La Junta de Portaveus ha aprovat aquest matí una moció sobre pobresa energètica i protecció dels consumidors vulnerables. La moció, presentada pel Grup Municipal Socialista, s’ha aprovat per majoria amb els vots a favor de PSC, CIU, ES, EUiA i ICV. El grup municipal del PP s’hi ha abstingut. 

Categories: Ajuntament, Energia, Govern, Serveis socials, Sostenibilitat

31
Octubre
2014

La Junta de Portaveus aprova per majoria una moció en relació a la defensa de la Llei de Salut Sexual i Reproductiva i de la Interrupció voluntària de l’embaràs

La Junta de Portaveus ha aprovat aquest matí una moció en relació a la defensa de Llei de Salut Sexual i Reproductiva i de la Interrupció voluntària de l’embaràs. La moció, presentada pel Grup Municipal Socialista, s’ha aprovat per majoria amb els vots a favor del PSC, CIU, ES, EUiA i ICV i  amb el vot en contra del PP.

Categories: Ajuntament, Govern, Salut

31
Octubre
2014

La Junta de Portaveus ha aprovat per majoria una moció en suport a les iniciatives internacionals per defensar la llibertat religiosa i denunciar la persecució de cristians al món, especialment a Síria i a l’Iraq

Recolzament a les entitats i organitzacions internacionals que fan ajuda humanitària a les persones desplaçades

La Junta de Portaveus ha aprovat per majoria una moció en suport a les iniciatives internacionals per defensar la llibertat religiosa i denunciar la persecució de cristians al món, especialment a Síria i a l’Iraq. La moció, presentada pel Grup Municipal de Convergència i Unió, s’ha aprovat per majoria amb els vots a favor del PSC, CIU i PP i l’abstenció d’ ES, EUiA i ICV.

Categories: Ajuntament, Govern, Drets Civils i Gènere

31
Octubre
2014

La Junta de Portaveus aprova per unanimitat una proposició amb motiu del Dia Internacional “Ciutats per la Vida-No a la pena de mort”

La Junta de Portaveus ha aprovat aquest matí per unanimitat una proposició amb motiu del Dia Internacional “Ciutats per la Vida-No a la pena de mort”...

La Junta de Portaveus ha aprovat aquest matí per unanimitat una proposició amb motiu del Dia Internacional “Ciutats per la Vida-No a la pena de mort”. La moció, presentada per l’alcaldia, s’ha aprovat per unanimitat.

Categories: Ajuntament, Govern, Drets Civils i Gènere

<<  1085 1086 1087 1088 1089 [10901091 1092 1093 1094  >>