PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

05
Juliol
2018

Presentada la 2ª edició del concurs Coinnovem Sabadell, d’idees innovadores pel desenvolupament urbà

Té per objectiu reconèixer i visibilitzar el talent innovador de les persones i entitats de la ciutat

Presentada la 2ª edició del concurs Coinnovem Sabadell, d’idees innovadores pel desenvolupament urbà

El concurs Coinnovem Sabadell, que arriba a la segona edició, té per objectiu reconèixer el talent innovador de les persones i entitats de la ciutat, i detectar idees i prototips potencialment aplicables per la millora del desenvolupament urbà de Sabadell, ja siguin d’entitats de Sabadell o d’altres indrets.

A través d’aquest concurs, l’Ajuntament vol potenciar que les empreses, centres de recerca i universitats identifiquin la ciutat com un lloc obert a l’aplicació amb caràcter “pilot” de noves solucions innovadores per al desenvolupament urbà, de la mateixa manera que ja ho estan fent amb èxit des de fa anys ciutats més grans a nivell europeu.

Així, proposa un ampli espectre de reptes genèrics relacionats amb el desenvolupament urbà als que han de donar resposta les candidatures que es presentin: mobilitat, participació, economia circular i col·laborativa, administració electrònica i govern digital, medi ambient i energia, escletxa digital, comerç, turisme, salut, esport. Són reptes clau que té la ciutat per al seu desenvolupament sostenible i inclusiu, i el propi Ajuntament per consolidar-se com una administració àgil, transparent i que s’expressa amb el mateix llenguatge que la ciutadania.

El termini de presentació de candidatures s’obrirà en els propers dies i estarà obert fins el 31 d’octubre. Les candidatures es podran presentar tant digitalment com presencialment a les oficines d’atenció ciutadana, i seran valorades per un jurat professional composat per experts en innovació i gestió urbana del món de la universitat, l’empresa i l’administració. El lliurament dels premis, tant del Concurs Coinnovem com del concurs SmartCAT Challenge, està previst que tingui lloc el proper 6 de novembre en un acte a Sabadell.

Les candidatures que es presentin han de respondre a necessitats reals de Sabadell. S’han previst 2 categories de premis, un referit a productes, processos o metodologies ja desenvolupades i aplicades (amb menys de 3 anys d’antiguitat), i un altre que recompensa idees innovadores originals, però que encara no s’hagin portat a la pràctica.

En paraules de Miquel Soler, regidor d’Innovació,

busquem solucions que responguin a les necessitats reals de la ciutat i que beneficiïn col·lectius i àmbits molt diversos, des del comerç i el turisme fins al medi ambient, passant per la participació ciutadana i el govern digital, en lloc d’adoptar solucions estàndard però desconnectades de les necessitats de la ciutat, o bé enfocades només a un sector urbà concret

Aquesta segona edició, el concurs compta amb més recursos, ja que s’ha doblat la seva dotació econòmica fins a 8.000 euros i s’ha inclòs una recompensa “en espècie”, consistent en la cessió d’un espai gratuït durant 6 mesos als centres d’emprenedoria municipals. Així mateix, s’han sumat esforços amb el concurs “SmartCAT Challenge” que organitza la Generalitat de Catalunya, per recompensar solucions tecnològiques d’empreses a reptes urbans, i que aquest any fa referència en exclusiva a 8 reptes molt concrets proposats per l’Ajuntament de Sabadell. En aquest cas, les empreses que hagin desenvolupat solucions tecnològiques donant resposta a aquests 8 reptes concrets, podran presentar la seva candidatura al concurs SmartCAT Challenge, que està dotat en conjunt amb 11.000 euros i preveu la possibilitat que una de les candidatures guanyadores faci una prova real de la seva solució a la ciutat de Sabadell, sense cost per l’Ajuntament.

Més informació:

Concurs Coinnovem Sabadell 2018:

Concurs Coinnovem Sabadell 2017:

Concurs SmartCAT Challenge 2018 (sobre solucions tecnològiques d’empreses, organitzat per la Generalitat de Catalunya i centrat en 8 reptes urbans concrets proposats per l’Ajuntament de Sabadell):