PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

  Ajuntament de Sabadell

 • Obres per millorar l'accessibilitat al carrer de Sant Joan

 • S'instal·len dos nous passos elevats per a vianants a l'entorn de l'Escola Arraona i davant del CAP dels Merinals

 • Vacances de la Gent Gran 2024-2025

 • Espais cangur de l'Ajuntament de Sabadell

 • S'instal·len dos passos elevats a la Via Alexandra, al barri de Can Rull

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Mas Boadella, Virolet i Servator

 • Noves escales i rampes entre els carrers de Bécquer i Plaute i a la plaça de Ròmul al barri de Can Rull

 • Es substitueixen 19 bancs i s'instal·len 4 cadires a la Via Aurèlia

 • Les obres del Portal Sud transformaran l'entrada a Sabadell

 • SBD Fira PRO: Formació i Treball 2024

 • L'Ajuntament impulsa la rehabilitació energètica dels habitatges municipals

 • Sabies que a Sabadell fa 14 anys que els nous edificis han de reaprofitar l’aigua?

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Can Deu i Sant Julià

 • Novetats al servei de Policia Municipal de Sabadell

 • Renovació del mobiliari urbà de la ciutat

 • Sabadell celebra l'espectacle inaugural de la Capital de la Cultura Catalana 2024

 • Acte d'homenatge a l'atleta sabadellenca Carme Valero

 • Dispositiu Policia Municipal, Mossos d'Esquadra i Policia Nacional

  22
  Juliol
  2016

  El Jurat del Memorial Àlex Seglers es reuneix per valorar les candidatures de la cinquena edició

  Està previst que el guardó es lliuri el proper 4 d’octubre

  El Jurat del Memorial Àlex Seglers es reuneix per valorar les candidatures de la cinquena edició

  Aquest migdia s’ha reunit a l’Ajuntament de Sabadell el Jurat del Memorial Àlex Seglers per valorar les 12 candidatures presentades en aquesta cinquena edició.

  Els membres de jurat que s’han reunit són: Míriam Ferràndiz, regidora de Drets Civils i Ciutadania; Enric Vendrell, director general d’afers religiosos de la Generalitat de Catalunya; Angel Tresserras, director de Banca d’Institucions Obra Social “la Caixa”; Rafael de Izaguirre, secretari general adjunt de l’Associació Catalana de Municipis; Txema Seglers, germà d’Àlex Seglers; Jordi Prat, director de la Fundació Autònoma Solidària de la UAB; Guillem Correa, secretari general del Consell Evangèlic de Catalunya i Jose Luís Galera, monjo del Monestir Budista del Garraf.

  La periodicitat del Memorial és anual i el jurat ha de decidir entre les 12 candidatures presentades, en dues categories: una destinada a persones individuals i una altra de col·lectiva.

  En el transcurs de l’acte la regidora de Drets civils, Míriam Ferràndiz, ha comentat que, “destaquem i felicitem la voluntat de continuïtat d’aquesta iniciativa comuna, la seva consolidació i, sobretot, l’adequació de la mateixa, ateses les circumstàncies del context mundial actual de vulneració de drets i de crisi global”.

  Ferràndiz també ha assenyalat: “És ara més necessari que mai destacar un missatge de pau que combini el respecte entre les diverses identitats i els valors democràtics. No en va, enguany, hem rebut més candidatures que cap altra edició i això vol dir que cal reforçar i reconèixer la tasca de les persones i entitats que promouen accions de transformació social, cercant sinergies”.

  El veredicte es farà públic el dia 4 d’octubre en l’acte de lliurament dels guardons. El guardó consisteix en un Plat d’Art elaborat per la ceramista Maria Bosch i el pintor Joaquim Montserrat.

  D’altra banda, cal destacar que a partir del dia 8 de setembre i fins al 16 d’octubre es podrà visitar l’exposició dels Plats d’Art elaborats a 10 mans Museu d’Art de Sabadell (MAS). També es podrà veure tot els procés creatiu amb les mostres prèvies dels treballs i un audiovisual creat per en Ricard Díez amb música de Daniel Seglers.

  El Memorial Àlex Seglers

  El Memorial Àlex Seglers té per objectiu atorgar un reconeixement a la tasca feta per persones individuals, entitats i institucions en la promoció de valors que sustentin la convivència a Catalunya i que prenguin com a base comuna el respecte a la diversitat de cultures, de creences, que contribueixin al diàleg entre persones de diverses creences i per a la defensa dels Drets Humans i dels valors del Món contemporani.

  Àlex Seglers Gómez-Quintero (1970 Manresa – 2010 Sabadell), va ser professor acreditat de Dret Eclesiàstic i expert en el fet religiós. Considerat com a un gran lluitador per a la llibertat religiosa, pel diàleg i la convivència entre els qui pensen i creuen de manera diferent. Àlex Seglers va deixar una extensa obra. Entre les seves publicacions comptem amb els llibres Autogovern i fet religiós» (2000), «La immigració a Catalunya explicada als joves (2001) i la seva tesi doctoral Libertad religiosa y Estado Autonómico.

  Ciutat compromesa

  Sabadell és una ciutat diversa que pren com a base la defensa dels Drets Humans en tot allò que ens porti cap al respecte i la igualtat d’oportunitats. És una ciutat que s’ha construït i s’ha articulat gràcies a l’esforç, el compromís i la voluntat col·lectiva per tal de fer efectiva la transformació social que els nous temps impliquen.

  Categories Drets de la ciutadania Tags Àlex Seglers, drets civils, Memorial Àlex Seglers