PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

22
Juliol
2016

El Jurat del Memorial Àlex Seglers es reuneix per valorar les candidatures de la cinquena edició

Està previst que el guardó es lliuri el proper 4 d’octubre

El Jurat del Memorial Àlex Seglers es reuneix per valorar les candidatures de la cinquena edició

Aquest migdia s’ha reunit a l’Ajuntament de Sabadell el Jurat del Memorial Àlex Seglers per valorar les 12 candidatures presentades en aquesta cinquena edició.

Els membres de jurat que s’han reunit són: Míriam Ferràndiz, regidora de Drets Civils i Ciutadania; Enric Vendrell, director general d’afers religiosos de la Generalitat de Catalunya; Angel Tresserras, director de Banca d’Institucions Obra Social “la Caixa”; Rafael de Izaguirre, secretari general adjunt de l’Associació Catalana de Municipis; Txema Seglers, germà d’Àlex Seglers; Jordi Prat, director de la Fundació Autònoma Solidària de la UAB; Guillem Correa, secretari general del Consell Evangèlic de Catalunya i Jose Luís Galera, monjo del Monestir Budista del Garraf.

La periodicitat del Memorial és anual i el jurat ha de decidir entre les 12 candidatures presentades, en dues categories: una destinada a persones individuals i una altra de col·lectiva.

En el transcurs de l’acte la regidora de Drets civils, Míriam Ferràndiz, ha comentat que, “destaquem i felicitem la voluntat de continuïtat d’aquesta iniciativa comuna, la seva consolidació i, sobretot, l’adequació de la mateixa, ateses les circumstàncies del context mundial actual de vulneració de drets i de crisi global”.

Ferràndiz també ha assenyalat: “És ara més necessari que mai destacar un missatge de pau que combini el respecte entre les diverses identitats i els valors democràtics. No en va, enguany, hem rebut més candidatures que cap altra edició i això vol dir que cal reforçar i reconèixer la tasca de les persones i entitats que promouen accions de transformació social, cercant sinergies”.

El veredicte es farà públic el dia 4 d’octubre en l’acte de lliurament dels guardons. El guardó consisteix en un Plat d’Art elaborat per la ceramista Maria Bosch i el pintor Joaquim Montserrat.

D’altra banda, cal destacar que a partir del dia 8 de setembre i fins al 16 d’octubre es podrà visitar l’exposició dels Plats d’Art elaborats a 10 mans Museu d’Art de Sabadell (MAS). També es podrà veure tot els procés creatiu amb les mostres prèvies dels treballs i un audiovisual creat per en Ricard Díez amb música de Daniel Seglers.

El Memorial Àlex Seglers

El Memorial Àlex Seglers té per objectiu atorgar un reconeixement a la tasca feta per persones individuals, entitats i institucions en la promoció de valors que sustentin la convivència a Catalunya i que prenguin com a base comuna el respecte a la diversitat de cultures, de creences, que contribueixin al diàleg entre persones de diverses creences i per a la defensa dels Drets Humans i dels valors del Món contemporani.

Àlex Seglers Gómez-Quintero (1970 Manresa – 2010 Sabadell), va ser professor acreditat de Dret Eclesiàstic i expert en el fet religiós. Considerat com a un gran lluitador per a la llibertat religiosa, pel diàleg i la convivència entre els qui pensen i creuen de manera diferent. Àlex Seglers va deixar una extensa obra. Entre les seves publicacions comptem amb els llibres Autogovern i fet religiós» (2000), «La immigració a Catalunya explicada als joves (2001) i la seva tesi doctoral Libertad religiosa y Estado Autonómico.

Ciutat compromesa

Sabadell és una ciutat diversa que pren com a base la defensa dels Drets Humans en tot allò que ens porti cap al respecte i la igualtat d’oportunitats. És una ciutat que s’ha construït i s’ha articulat gràcies a l’esforç, el compromís i la voluntat col·lectiva per tal de fer efectiva la transformació social que els nous temps impliquen.