PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

28
Febrer
2018

L’Operació Fred ha fet 104 atencions des del divendres 23 de febrer

Durant la nit del dimarts 27 al dimecres 28, s’han atès 26 persones

L’Operació Fred ha fet 104 atencions des del divendres 23 de febrer
Centre Municipal d'Emergències, a Cal Marcet

L’Operació Fred, activada per les baixes temperatures, ha fet, des de divendres passat fins a la nit de dimarts 27, un total de 104 intervencions. Han estat 5 dies de dispositiu Operació complert amb l’allotjament entre la Creu Roja i el Centre d’Emergències i la 1 de la nit amb sortida UMES (Unitat Mòbil d’Urgència Social de la Creu Roja).

La Creu Roja ha proporcionat servei de dutxa, roba, sopar i allotjament a un total de 34 persones. S’han allotjat al Centre d’Emergències Municipals un total de 6 homes i una dona. S’han fet un total de 56 intervencions al carrer (proporcionant aliments calents i roba d’abric). Per últim, 7 persones han utilitzat tant sols una part del dispositiu, fent ús de les dutxes i sopar de Creu Roja, tot i que no s’hi han quedat a dormir.

L’Operació Fred s’activa quan es preveuen baixes temperatures. L’Ajuntament de Sabadell, la Creu Roja, Actua Vallès i Càritas es coordinen per atendre les persones sense sostre que hi pugui haver a la ciutat. A Sabadell, el Servei d’Urgències i Emergències Socials (SUES) té detectades una quinzena de persones que no tenen llar i un nombre similar que viuen en condicions d’habitatge inadequat.

Aquestes persones poden fer nit al centre d’acollida de la Creu Roja, que compta amb 10 llits i amb l’equipament necessari, com també al Centre d’Emergències Municipal, on es compta amb una estada familiar que proporciona pernocta a un màxim de 4 persones adultes i una estada individual per a un màxim de 2 adults.

Es prioritza l’allotjament de les dones detectades per aquest dispositiu, per tal com és un col·lectiu molt vulnerable i que requereix protecció i atenció de forma preferent. El Centre d’Emergències Municipal és qui facilita aquest servei.

D’altra banda, la Creu Roja disposa de 2 vehicles per fer la recerca diària de possibles usuaris que no hagin anat al centre d’acollida i oferir-los la possibilitat d’anar-hi. Si no ho accepten, se’ls facilita roba neta, abric i sopar calent. Càritas està aportant roba neta i de recanvi i Actuavallès dona suport en la detecció de persones i bugaderia.

Des de l’any passat s’amplia el dispositiu, que abans es posava en marxa quan s’activava el Pla Neucat per nevades, però que ara es posa en marxa en qualsevol circumstància que provoqui la necessitat d’atenció específica a les persones sense sostre, per exemple quan les temperatures arriben zero graus, si s’activa el Pla d’Emergències per inundacions o si hi ha risc de forts vents o pluges.

El regidor d’Acció Social, Gabriel Fernàndez, recorda que “és molt important la col·laboració entre l’administració i les entitats de la ciutat per atendre les persones que no tenen on passar aquestes nits d’hivern. Sense aquesta feina, però molt especialment la dels voluntaris i voluntàries, no es podria implementar un operatiu com aquest”.