PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

01
Desembre
2016

La campanya Entorns Sense Fum promourà que no es fumi a l’entorn dels centres educatius

La iniciativa vol evitar que es fumi al voltant d’espais freqüentats per infants i adolescents, com escoles, biblioteques o centres cívics

L’Ajuntament de Sabadell promourà entre els centres educatius de la ciutat l’adhesió a la campanya municipal Entorns Sense Fum, que té l’objectiu de sensibilitzar la població perquè no es fumi en els espais freqüentats per infants i adolescents, com són els entorns de les escoles. La iniciativa compta amb el suport de l’Agència de Salut Pública de Catalunya.

La campanya es centra ara en els centres docents, però paulatinament s’estendrà a d’altres àmbits. Així, s’ha enviat a les escoles i instituts de la ciutat un manifest d’adhesió i en breu es senyalitzaran amb una placa a l’entrada dels equipaments que s’hi sumi.

Els entorns sense fum són espais on la llei actual no prohibeix fumar, però on cal vetllar perquè no es fumi al ser espais freqüentats per infants i adolescents. Aquests entorns poden ser els àmbits propers o entrades de centres educatius, accessos a biblioteques, centres cívics, esplais, etc.

L’objectiu marcat és doble: d’una banda, es vol protegir els nens i nenes dels efectes nocius que el fum del tabac pot tenir en els fumadors passius i, d’altra, evitar que els adults exhibeixin davant dels infants models de conducta no saludables, com fumar.