PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

27
Març
2019

La Conca del Ripoll i Riera de Caldes defineix el seu pla d’acció per promoure la Formació Professional i l’Ocupació

Els 14 ajuntaments i agents socioeconòmics reclamaran al Conseller de Treball més autonomia, capacitat d’organització i decisió

La Conca del Ripoll i Riera de Caldes defineix el seu pla d’acció per promoure la Formació Professional i l’Ocupació

El Consell de la Formació Professional i l’Ocupació de la Conca del Ripoll-Riera de Caldes (CRiRC) inicia el seu tercer any d’existència. Aquest espai supramunicipal i de col·laboració público-privada s’ha creat per promoure la formació professional, el desenvolupament d’una estratègia local d’orientació i d’ocupació i la vinculació efectiva del sistema formatiu i el productiu.

Durant la darrera sessió plenària, que va comptar amb la presència de més de 50 persones, s’ha exposat la planificació de l’Estratègia Territorial duta a terme per respondre al desplegament, per part de la Generalitat, de la nova llei d’ordenació del sistema d’ocupació i del Servei Públic d’Ocupació (SOC), la qual recomana l’agrupació de territoris que comparteixin necessitats comunes amb la idea de prioritzar la col·laboració territorial en el disseny de serveis i projectes de desenvolupament econòmic i creació d’ocupació.

En el marc de la sessió s’ha acordat fer una declaració conjunta de totes les parts integrants per traslladar les peticions del territori. Una delegació mantindrà una trobada amb el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, per donar a conèixer l’estratègia sobre la qual treballa el CRiRC i que es valori, en el futur entorn legal, la disposició d’aquesta part de Catalunya d’assumir més responsabilitats i autonomia.

Espai de treball

El CRiRC és un espai de treball compartit entre administracions locals i àmbits públics i privats, tret que el fa ser únic com a un espai de participació i col·laboració social i institucional.

Està integrat pels municipis de Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Caldes de Montbui, Castellar del Vallès, Cerdanyola del Vallès, La Llagosta, Montcada i Reixac, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Ripollet, Sabadell, Sant Quirze del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda i Sentmenat; els sindicats CCOO i UGT; la Cambra de Comerç de Sabadell, PIMEC, CIESC i el Centre Metal·lúrgic.

Per tant, aquesta col·laboració territorial connecta municipis del Vallès Occidental i Oriental, aquest últims, amb l'experiència de treball intermunicipal de l'Associació de Municipis de l'Eix de la Riera de Caldes.