PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

09
Mai
2019

S’obre el període de preinscripció de programes de formació i inserció per a joves sense l’ESO

Del 14 al 24 de maig

S’obre el període de preinscripció de programes de formació i inserció per a joves sense l’ESO

Entre el 14 i el 24 de maig està obert el període de preinscripció als Programes de Formació i Inserció per al curs 2019-2020 desenvolupats pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Sabadell. Els programes estan adreçats a joves d'entre 16 a 21 anys que hagin deixat la Educació Secundaria Obligatòria sense obtenir-ne el títol i que, en el moment d’iniciar els programes, no segueixin estudis en el sistema educatiu ni participin en altres accions de formació.

Amb any de durada, aproximadament, els programes s’estructuren en mòduls de formació professional, formació general i accions de seguiment i orientació de l’alumnat. Es fa amb la col·laboració d'empreses del territori i inclou un període de pràctiques en centres de treball. L’objectiu és oferir eines als joves que els permetin retornar al sistema educatiu i facilitar també l’aprenentatge per accedir al mercat de treball.

Aquesta modalitat formativa -que fins fa un temps es desenvolupava sota el nom de Programes de Qualificació Professional Inicial-  inclou els Plans de Transició al Treball (PTT), organitzats entre el Departament d’Educació i l’Ajuntament de Sabadell, i els Programes d’Iniciació Professional (PIP) que es  podran cursar en instituts titularitat del Departament d’Ensenyament i en centres docents privats i establiments de formació autoritzats.

En el cas del Centre de Formació Cal Molins, com a establiment de formació autoritzat,  oferta els cursos “Auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic” i “Auxiliar d’hoteleria: cuina i serveis de restauració”; i, a més, “Auxiliar de pastisseria i forneria”, que es desenvoluparà amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.

Les persones interessades s’han d’adreçar al Centre de Formació Cal Molins per  formalitzar les sol·licituds de preinscripció (de dilluns a dijous, de 9h a 14h   i de 16h  a 18h , i divendres,  de 9h a 14h). Al moment se’ls donarà dia i hora per una sessió informativa on s'explicarà els continguts d'aquests cursos (més informació al  93 745 32 23 o consultar al web www.vaporllonch.cat).