PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

26
Gener
2018

S’obre la convocatòria per optar a les primeres parcel·les de l’horta municipal d’en Romau

El termini de sol·licituds per entrar al sorteig finalitza el 19 de febrer

S’obre la convocatòria per optar a les primeres parcel·les de l’horta municipal d’en Romau

L’Ajuntament de Sabadell preveu adjudicar aquest any les primeres parcel·les de l’horta municipal d’en Romau, la qual ha estat objecte d’obres d’ordenació i que ara està ja preparada per acollir activitat. Ja s’ha obert el període de sol·licitud per accedir al sorteig de 13 parcel·les, termini que finalitza el 19 de febrer.

Les tretze hortes que s’ofereixen ocupen una superfície d’uns 90 metres quadrats cada una. El període d’adjudicació, que es fa mitjançant un sorteig, és de quatre anys. Els requisits, entre altres, per optar a un d’aquests espais és ser major d’edat i estar empadronat a Sabadell amb un mínim de 5 anys d’antiguitat (o haver-ho estat durant cinc anys seguits en els darrers deu) i no tenir cap altre hort a Sabadell ni a la comarca. També es tindrà en compte el volum d’ingressos de la persona sol·licitant, donant preferència a aquelles amb un nivell dues vegades per sota de l’Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya.

Tota la informació està disponible a les Oficines d’Atenció Ciutadana i al tràmit del web municipal.

L'horta d'en Romau està situada al marge esquerre del riu Ripoll, sota la ronda de l’Ebre, al barri de Torre-romeu. El consistori du a terme un projecte distribuït per fases amb l’objectiu d’ordenar tot aquest espai que ocupa uns 10.000 m² dels 35.000 m² que té tota l’horta. Aquesta és la tercera horta del Ripoll que ja està arranjada. La primera fase d’aquest arranjament ja està enllestida i ha consistit a enderrocar tots els elements que hi havia –com ara cabanes autoconstruïdes per guardar-hi eines, tancaments, dipòsits, basses i sistemes de reg– i a retirar un abocador autoritzat.

D’altra banda, s’hi ha fet una aportació de terra apta per al cultiu i una capa de compost. També s’ha reparcel·lat l’espai i s’han instal·lat noves preses d’aigua de reg a tota l’horta des de la sèquia Monar. L’espai té diferents usos: una part recreativa, una altra formativa i una molt important destinada a un ús social, adreçada a persones a l’atur i que vulguin, passant prèviament pels programes de formació i treball, dedicar-se a l’horticultura professional i vulguin començar a posar en pràctica els coneixements apresos.

Queden pendents per a una segona fase executar les obres de condicionament de la sèquia, amb la retirada de tots els elements impropis que s’hi han anat dipositant al llarg dels anys per a la contenció del talús per on discorre l’aigua.La tercera fase inclourà les obres relacionades amb la millora de la qualitat paisatgística i funcional de l’espai, com ara el reforç del ferm dels accessos a l’horta, la plantació de pantalles vegetals i la construcció de lavabos amb un sistema de depuració natural de filtres verds.