PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

19
Octubre
2020

Sabadell participa en el projecte europeu “Ràpid” d’innovació en el prototipatge de noves solucions urbanes com a resposta a la Covid-19

La participació en el projecte respon a la voluntat de començar a fer actuacions en l`àmbit Gran Via-Ripoll i a l’interès de participar en propostes innovadores per afrontar la pandèmia

Sabadell participa en el projecte europeu “Ràpid” d’innovació en el prototipatge de noves solucions urbanes com a resposta a la Covid-19

L’Ajuntament de Sabadell ha estat triat per participar com a “partner demostratiu” en el projecte RAPID-”RApid Prototyping In 3D” que compta amb el concurs de 5 països europeus.

Sabadell participa conjuntament amb la ciutat de Copenhaguen (Dinamarca) i el projecte compta amb dos centres universitaris, l’University College London-UCL (com a coordinador) i l’Institut de recerca Fraunhofer (Alemanya). Completen el quadre les empreses Studio Profondo (Dinamarca) i Pixelmill (Regne Unit).

El projecte europeu està promogut per l’Institut Europeu de Tecnologia (EIT), mitjançant la KIC (Comunitat d'innovació i coneixement) KIC Urban Mobility.  El període d’execució està previst fins final d’aquest any 2020.

El propòsit del projecte és utilitzar el prototipatge ràpid en format digital i 3D per donar suport a la presa de decisions i a la participació ciutadana en relació als canvis i intervencions a efectuar a les zones urbanitzades, com a resposta a restriccions del COVID19, com ara la distancia física.

L'Ajuntament de Sabadell, com a soci demostratiu, simularà i provarà un escenari de reorganització de l’espai públic per assegurar una distància física superior entre els usuaris, respectant les recomanacions sanitàries. La prioritat per Sabadell és incentivar que els vianants facin menys ús dels espais públics sobresaturats i redirigir-los cap a espais actualment menys utilitzats, especialment a la zona de la Gran Via.

Concretament, es proposa la simulació i la implementació de l'arranjament de la cruïlla Gran Via/Avinguda Concòrdia/Avinguda Matadepera, connectant la via ciclable ja existent a l'Avinguda Concòrdia amb el barri de Ca n'Oriac, davant la predominança actual del vehicle motoritzat.

El pressupost total de l’activitat és 347.686€, dels quals a l’Ajuntament de Sabadell se li assignen 33.875€ que compten amb una subvenció del 80% per part de la Unió Europea.  L’aportació del pressupost municipal serà doncs de 6.775€.

Podeu trobar la informació detallada del projecte i imatges al web de l’Ajuntament https://web.sabadell.cat/rapid