La "Campanya virtual de foment del comerç just" rep un reconeixement de bona pràctica
El dimarts i dimecres 5 i 6 de setembre, la seu a Madrid de la Federación Española de Municipio y Provincias (FEMP) va acollir el Encuentro de Buenas Prácticas en materia de Educación para el Desarrollo y la Ciudadanía Global.
Durant la trobada, es van reunir representants municipals i personal de la FEMP i la AECID (Agencia Española de Cooperación Internacional para el Desarrollo) i es va centrar en la presentació i l’anàlisi de casos d’èxit desenvolupats per més d’una vintena de municipis i administracions públiques amb la fi de compartir coneixements, inspirar a d’altres governs local i contribuir a la implantació de l’Educació pel Desenvolupament Sostenible i la Ciutadania Global a España.
L’Ajuntament de Sabadell va ser un dels ens locals reconeguts gràcies a la Campanya virtual de sensibilització i foment del comerç just, realitzada pel Programa de Cooperació i les entitats de la Comissió d’Educació per a la Ciutadania Global del Consell de Solidaritat i Cooperació.
La tècnica de cooperació, Margot Planas, va assistir a les jornades per presentar l’experiència i recollir el reconeixement. La campanya es va presentar en el bloc d’Economia social i sostenible, on es va reflexionar sobre els reptes locals per garantitzar un desenvolupament econòmic que alhora sigui social i sostenible en l’àmbit local.
La campanya es va dur a terme en pandèmia i amb l’objectiu de donar resposta al repte de la virtualitat i l’apropament al col·lectiu jove a l’hora de plantejar noves estratègies comunicatives i de sensibilització. Es va destacar l’èxit de la iniciativa gràcies al treball en xarxa, horitzontal i participatiu amb les entitats de cooperació. El producte final es va concretar en una guia virtual de comerç just que va comptar amb la col·laboració d’altres serveis municipals, com Comerç i Consum, el Programa d’Economia Social i Solidària i també de l’Ajuntament de Terrassa i La Coordi de Comerç Just i Finances Ètiques. La campanya es va dur a terme amb el suport de la consultoria Shofund i va ser finançada per la Diputació de Barcelona. Aquestes jornades van posar en relleu el valor de l’Educació per a la Ciutadania Global, des de diferents perspectives (Drets Humans, Educació i Cultura, Interculturalitat, Economia Social i Sostenible), en la construcció de territoris més igualitaris i solidaris, i amb la vista posada en l’assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible per l’any 2030.
Feu click a la imatge per veure un vídeo resum de la trobada