PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

XARXA ANTIRUMORS DE SABADELL

 

31
Març
2022

Nou impuls a la Xarxa Antirumors de Sabadell

Es presenta una nova pàgina web amb informació i recursos per ajudar a combatre i prevenir els rumors, estereotips i prejudicis sobre la diversitat social

Nou impuls a la Xarxa Antirumors de Sabadell

Aquest dimecres 30 de març s’ha organitzat un acte per impulsar la Xarxa Antirumors de Sabadell (XAS), una iniciativa formada per l’Ajuntament de Sabadell, entitats i ciutadania amb l’objectiu d’eradicar les discriminacions que es produeixen en la societat ja sigui per raó d’origen, ètnia o gènere, entre d’altres. Per aconseguir-ho, la XAS treballa per combatre i prevenir els rumors, els estereotips i els prejudicis sobre la diversitat social.

En paraules de Marta Morell, tinenta d’alcaldessa de Feminisme, Benestar Animal i Participació,

“l'impuls de la Xarxa Antirumors és fonamental per eradicar falses creences que generen discriminacions. Aquesta xarxa ciutadana és una eina que treballa per la convivència, per la interacció positiva entre tota la ciutadania i pel respecte mutu”.

A banda de conscienciar del perill i les conseqüències dels rumors, la Xarxa Antirumors de Sabadell vol sensibilitzar sobre la importància de lluitar contra tot tipus de discriminacions i promoure la interacció positiva entre la ciutadania per afavorir la convivència.

En aquest sentit, s’ha presentat la nova exposició antirumors, a través de la qual es dona a conèixer, de manera planera i visual, d’on provenen moltes de les discriminacions amb què ens trobem en el nostre dia a dia, especialment les vinculades al racisme i la xenofòbia. Precisament, amb l’objectiu de qüestionar alguns dels estereotips que es difonen entorn les persones migrades, s’aporten dades i informacions concretes entorn el dret d’asil o els principals països d’acollida de persones refugiades, entre d’altres.

D’altra banda, l’exposició també inclou un apartat dedicat a les noves tecnologies i al paper que poden jugar aquestes en la difusió de discursos d’odi cap a algunes persones i col·lectius. En aquest sentit, es donen també algunes pautes per sensibilitzar la ciutadania i implicar-la en la lluita contra els rumors i els estereotips. L’exposició es podrà veure a la Biblioteca del Nord fins al 22 d’abril, i després recorrerà diversos equipaments municipals.

D’altra banda, els continguts de l’exposició estan també disponibles en línia a la nova pàgina web antirumors (web.sabadell.cat/antirumors), on també es poden consultar diversos documents i vídeos per reflexionar sobre els rumors i adquirir eines per combatre’ls. D’altra banda, les persones i entitats que estiguin interessades en participar activament a la Xarxa Antirumors de Sabadell poden escriure a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

La Xarxa Antirumors de Sabadell

A finals del 2013 es va posar en marxa la Xarxa Antirumors de Sabadell (XAS), realitzant  formacions antirumors, exposicions, jornades de sensibilització, i a la vegada participant en iniciatives i projectes tant a nivell estatal, com a nivell europeu.

A nivell estatal destaca la implicació de la XAS amb la Red Española de Ciudades Interculturales (RECI), un espai de coordinació on es comparteixen experiències, formació i assessorament. En aquest sentit, Sabadell va ser també una de les ciutats europees pioneres que van formar part del projecte Communication For Integration (C4I), amb l’objectiu de combatre els rumors i estereotips sobre la població estrangera.

Des de fa uns mesos i amb la voluntat d’ampliar objectius i combatre tot tipus de discriminacions que puguin succeir a la ciutat, s’està donant un nou impuls a la XAS amb accions com tallers formatius a instituts, formació a professionals de l’Ajuntament i d’entitats, exposicions, xerrades, obres de teatre etc.

Categories Antirumors, Drets Civils i Gènere Tags Xarxa Antirumors Sabadell