PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

XARXA ANTIRUMORS DE SABADELL

 

Comissió de la convivència

El 27 de desembre de l’any 2004 es va crear a Sabadell la Comissió de la Convivència amb l’objectiu inicial de treballar per a la prevenció i l’actuació transversal contra la violència de caràcter discriminatori, d’odi i d’hostilitat, que es donaven en aquell moment a la ciutat de la mà d’alguns grups violents organitzats. 

Des de fa uns anys s’ha vist la necessitat d’ampliar el seu camp d’actuació i d’atenció, i actualment s’hi tracten i treballen la majoria de les tipologies de discriminació que succeeixen a la ciutat, o tenen lloc fora de la pròpia ciutat, però, que afecten a alguna persona de Sabadell. Actualment, la Comissió es reuneix una vegada al mes. 

Per a què serveix la Comissió de la Convivència?

Les funcions de la comissió són les de debatre, validar i activar les diferents accions que es posen en marxa a la ciutat amb l’objectiu d’afavorir la convivència, la cohesió social i l’erradicació de qualsevol tipus de violència motivada pel racisme, l’homofòbia i la xenofòbia.

Un dels elements clau en la lluita contra els delictes d’odi ha estat el treball coordinat amb altres agents socials i judicials, a través de la signatura dels diferents convenis de col·laboració, com ara amb el Col·legi de l’Advocacia de Sabadell. També hi ha altres col·laboracions estables amb entitats com; SOS Racisme, Fundación Secretariado Gitano i amb el Movimiento contra la Intolerancia.

Qui forma part de la Comissió de la Convivència?

Aquesta comissió està formada per representants de tots els partits polítics presents al consistori, sindicats, entitats veïnals i ciutadanes, cossos de seguretat, la Síndica Municipal de Greuges i el Col·legi de l’Advocacia de Sabadell. 

reuniocomissio

Per a més informació, poseu-vos en contacte amb l'Oficina de Drets Civils