PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

XARXA ANTIRUMORS DE SABADELL

 

Xarxa antirumors de Sabadell

La Xarxa Antirumors de Sabadell (XAS) i la seva missió

ROLL UP 1És una iniciativa local impulsada per l’Ajuntament de Sabadell, des del programa de Drets Civils, i conformada per diversos serveis municipals i per la ciutadania, tant individualment com a nivell d’entitats. El seu objectiu és combatre i prevenir els rumors, estereotips i prejudicis sobre la diversitat social que es produeixen i circulen entre alguns sectors de la població local, i generar consciència dels perills que suposen aquests rumors sobre la convivència i la cohesió social. 

D’una banda, la missió de la Xarxa Antirumors de Sabadell (XAS) és generar un pensament crític en la ciutadania de Sabadell. D’altra banda, anar articulant una transformació social basada en la promoció d’una ciutadania activa, participativa i empoderada.

Objectius de la XAS 

L’objectiu general de la Xarxa Antirumors de Sabadell, és crear i/o consolidar espais de reflexió, de coordinació i de presa de decisió col·lectius, per promoure els valors d’una bona convivència als barris. 

L’estratègia principal és fomentar la interacció entre tota la població per forjar una lluita compartida contra tot tipus de discriminació, visibilitzant la diversitat en totes les seves dimensions i defensant els drets de tothom.    

Objectius específics de la XAS: 

  • Construir una Xarxa Antirumors, a través de la implicació d´un conjunt d’actors socials actius que comparteixen objectius. Establir una organització horitzontal i participativa.
  • Identificar i abordar de manera integral els estereotips, prejudicis i rumors sobre la diversitat social presents a la nostra ciutat. 
  • Formar per capacitar i empoderar a diferents actors de la societat civil i professionals públics,perquè siguin actius en la lluita contra els rumors.
  • Impulsar des de la Xarxa una estratègia comunicativa que generi impacte social a curt i a llarg termini. 
  • Visibilitzar i promoure el reconeixement de la diversitat cultural, religiosa, i d’altres tipus, per afavorir la convivència entre la ciutadania, basada en la igualtat i la interacció.

Organització de la XAS

El grup motor de la XAS és la locomotora real de les dinàmiques de la xarxa, coordina totes les accions i activitats que es desenvolupen. Aquest grup esta format per persones de diverses entitats de la ciutat i personal tècnic del propi ajuntament. 

El grup es reuneix periòdicament i treballa de forma participativa. L’objectiu és fer de la Xarxa una eina participativa, democràtica i oberta, que es basa en la col·laboració i la coresponsabilitat.