PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

XARXA ANTIRUMORS DE SABADELL

 

Rap de la convivència

RapEl taller de Rap de la Convivència està adreçat a alumnes de 2n cicle d'ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. En aquesta activitat, que té una durada de dues hores, s’intenta fer reflexionar a les persones participants sobre les diferents formes de discriminació que es donen a la nostra societat, com per exemple: el racisme, la xenofòbia, l’homofòbia...  Es fa un recorregut històric per conèixer com s’han expressat social i políticament aquestes discriminacions al llarg del temps i, finalment, s’aborden els moviments socials i polítics d’extrema dreta actuals.

A partir d’unes pautes compositives i la visualització d’exemples, l’alumnat elabora les seves pròpies lletres de rap, on poden expressar les seves emocions i reflexions sobre temes com els valors, el racisme, la discriminació, els rumors i els estereotips. Tot plegat, amb el guiatge i l’acompanyament d’un artista de rap. En acabar, es fa una posada en comú de les lletres creades per l’alumnat

La dinàmica incorpora el rap Canvia el punt de vista, elaborat per joves de diversos instituts de Sabadell l’any 2015. 

Per a realitzar l’activitat, es necessita una aula adequada per a un grup classe (màxim 30 persones), que disposi de taules, cadires, equip de so, projector de vídeo i pantalla o pissarra digital.

Els objectius d’aquest taller són, entre d’altres: 

  • prendre consciència que les accions discriminatòries encara avui existeixen i s’ha d’estar alerta per evitar que es reprodueixin
  • utilitzar una expressió artística (música) com a canal comunicatiu per expressar sentiments
  • fomentar habilitats comunicatives i la sensibilització i reflexió sobre els valors socials.

Si voleu més informació, cliqueu aquí.

** Aquest taller s'emmarca en el programa  Xarxa Antirumors de Sabadell, la Comissió de la Convivència i el Programa de Memòria Històrica.