PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 

GENT GRAN

 

Serveis d'atenció domiciliària

Ajudes tècniques

Servei de préstec temporal de llits articulats i grues elèctriques a persones que tenen un elevat nivell de dependència. L’objectiu és facilitar la mobilitat de les persones amb discapacitats físiques i evitar les lesions produïdes pels esforços que han de realitzar les treballadores familiars en la realització de la seva tasca als domicilis dels usuaris. Alhora dóna suport a les persones i/o famílies que es fan càrrec de la persona amb dependència.

Ajuts a domicili

Servei que presten les Treballadores Familiars d’atenció primària al domicili, amb l’objectiu de compensar les limitacions que tenen algunes persones per fer amb autonomia les activitats quotidianes, reforçant la xarxa de suport i evitant el deteriorament de les condicions i la qualitat de vida, aconseguint retardar els ingressos residencials innecessaris i no desitjats.

Àpats a domicili

Servei que consisteix en el lliurament a domicili d’un àpat per dia (primer plat, segon plat, postre i pa de motllo) per afavorir una bona nutrició i retardar ingressos residencials innecessaris i no desitjats. El lliurament es fa 3 cops a la setmana.

Arranjament d'habitatges

Es tracta de petites reformes bàsiques en els habitatges que incrementen l’autonomia i la qualitat de vida de les persones beneficiàries en els seus domicilis. Són reformes com: substitució de banyera per plat de dutxa, substitució de placa de gas/butà, etc.).

Assistència telefònica

Servei que es presta a casa de les persones grans o discapacitades, les 24 h del dia per mitjà d’un aparell que connecta la línia telefònica amb una central d’alarmes. L’usuari pot connectar amb molta facilitat en cas de produir-se una situació d’emergència, per mitjà d’un polsador que es penja al coll.

Auxiliar de la llar

Serveis que presten auxiliars de la llar a domicili, amb l’objectiu de compensar les limitacions que tenen algunes persones per fer amb autonomia les tasques de neteja i manteniment de la llar.. És una ajuda per a la realització de la neteja de la llar, amb suport per a la bugada i l’ordre general de la casa que ha de ser complementària al servei d’ajut a la llar que presten les treballadores familiars.