PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 

GENT GRAN

 

El Consell consultiu de la Gent Gran

duda 1  QUINS SÓN ELS OBJECTIUS I FUNCIONS DEL CONSELL

Potenciar la participació

Crear un espai d’expressió i reflexió divers i multisectorial, a través del qual es pugui visibilitzar les persones grans com un col·lectiu actiu i participatiu, vetllant per la integració social plena de totes les persones grans de la ciutat, prestant una atenció especial a les persones que tenen més necessitats i /o limitacions.

Assessorar i donar elements per a la validació dels programes portats a terme per l’administració municipal
Participar en la determinació i la priorització dels àmbits, les situacions i els problemes de la gent gran de la ciutat que cal conèixer amb més profunditat, així com fer el seguiment i avaluació de l’aplicació de les propostes realitzades pel Consell i dels diferents programes municipals.

Promoure acords entre l’Ajuntament i les entitats, i fer-ne el seguiment
Afavorir els acords entre l'Administració i les entitats socials per a la realització d'activitats i la prestació de serveis adreçats a la gent gran.
En relació al funcionament d’aquest òrgan, el Consell Consultiu de la Gent Gran s’organitza en el Plenari (es realitzen dues trobades ordinàries a l’any), la Comissió Permanent (es reuneix cada dos mesos) i els Grups Operatius de treball que es decideixin constituir.

 

usuario  L'ORGANITZACIÓ DEL CONSELL CONSULTIU DE LA GENT GRAN

El Consell Plenari està format per la Presidenta -càrrec que correspon a l’Alcaldessa-, la Vicepresidenta –càrrec que ha d’ocupar la regidora responsable de Cicles de Vida- i els i les vocals que són designats per un període de dos anys i que estan formats pels següents representants:

- Un regidor o regidora en representació de cada un dels grups polítics municipals que componguin l'Ajuntament o bé persona designada per la seva força política en qui es delegui, per impossibilitat d’aquell.

- Un representant per cada entitat o associació ciutadana registrada que centri la seva activitat en la gent gran.

- Persones grans que siguin membres i actuïn com a representants de les entitats d’àmbit general de la ciutat (entitats no específiques de gent gran: culturals, recreatives, esportives, de solidaritat, de veïns ...) amb un màxim de 25 representants.

- Persones grans que s’han significat per la seva aportació professional, o personal a la vida de la ciutat i no estiguin incloses als grups anteriors, amb un màxim de 15 representants.

Els/les vocals del Consell són nomenats pel Ple de l'Ajuntament a proposta dels respectius grups municipals -en el cas dels Regidors/es-, a proposta de les respectives entitats o, si s'escau, per invitació de la vicepresidenta. 

 

anadir  COM FORMAR PART DEL CONSELL CONSULTIU DE LA GENT GRAN

Els/les vocals del Consell que siguin regidors o regidores són designades per l'Ajuntament Ple a proposta dels respectius grups municipals.

La resta de vocals són nomenats/des també pel Ple, però a proposta de les respectives representacions o, si s'escau, per invitació de la regidora o regidor de l'àmbit de Benestar Social.

La designació com a vocal del Consell és per un període de dos anys.

L'alcalde o alcaldessa, no obstant això, i a proposta del regidor o regidora de l'àmbit de Benestar Social, pot convocar altres regidors o regidores, responsables d'entitats o els professionals i els membres dels grups operatius de treball que no siguin membres del Consell perquè assisteixin a les sessions plenàries amb veu però sense vot.

Es vetllarà perquè la representació dels membres del Consell tendeixi a ser partitària entre homes i dones. 

 

telefono CONTACTEU-NOS

- 93 745 34 12

- Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.