PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

OFICINA D'ENTITATS I VOLUNTARIAT

 

fotografia corona ayuda conjuntaEls fundadors de la xarxa de suport veïnal Corona Ayuda Sabadell, ens expliquen la seva experiència

Som el Xavi Pérez, el Joan Domene, el Marc Iniesta i l’Edgar Navarro, fundadors de Corona Ayuda Sabadell, i us volem explicar la nostra experiència.

Per situar-nos us direm que Corona Ayuda Sabadell va néixer el març de 2020 a Sabadell com a resposta a l’emergència sanitària i social que va provocar el brot i posterior pandèmia de SARS-CoV-2 (COVID-19). El nostre perfil laboral és molt divers però tots quatre estem d’acord en què ajudar a les persones que ens envolten és prioritari.

El grup va començar de la mà d’en Xavier, consultor estratègic d’empreses, de 28 anys, que a causa de l’estat d’alarma es va veure obligat a treballar des de casa. Arrelat a la zona nord de Sabadell i havent participat des de ben petit en accions de voluntariat puntual per al barri de Torreguitart, va comprovar que el col·lectiu de gent gran i persones de risc necessitava ajuda urgent per tal de rebre la compra d’alimentació bàsica, medicaments i mascaretes.

Juntament amb en Joan, en Marc i l’Edgar, hem aconseguit aglutinar un total de 40 voluntaris que diàriament realitzem tasques de suport i entrega d’aliments bàsics per a la gent que ho necessita.

La nostra relació amb el Punt Voluntariat de Sabadell es remunta a principis del mes d’abril, data en què ens van emetre els certificats de mobilitat per a les persones voluntàries que col·laboraven en el grup, i ens van donar molt bons consells de seguretat per realitzar les tasques de voluntariat. Així mateix, aquest mes de maig, hem realitzat una entrega de lots de material escolar per tal de que tots els alumnes puguin gaudir d’igualtat de condicions en l’educació i puguin acabar el curs lectiu de la millor forma possible. Va ser una jornada intensa i molt gratificant perquè vam poder conèixer històries i aprendre a través de situacions molt diverses.

De forma general, el voluntariat ens ha fet adonar que recuperar el sentiment de comunitat és una prioritat, cal ajudar a les persones del teu voltant i establir una relació sostinguda en el temps amb els nostres veïns i veïnes. Creiem que la tendència serà tornar a enfortir les relacions veïnals als nostres barris i districtes i posicionar la col·laboració com a pilar fonamental en l’engranatge social de la nostra ciutat. Fins aleshores, la nostre comunitat acabava on començava la porta del nostre veí o veïna però a partir d’experimentar el voluntariat, ens hem adonat que darrera de cada porta hi ha una persona i una història per explicar.

          corona1                     corona2

Imatges del repartiment de lots de material escolar

 

 

També et pot interessar...