PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
           

PARC AGRARI

Cultius i productes

Per tal de garantir la viabilitat econòmica de les diferents explotacions agràries que hi ha al parc es treballa amb cultius d´alt valor afegit que, un cop recollits, es distribueixen per mercats de proximitat.

Cultius Parc Agrari

Vinyes/Raïm

El Parc Agrari acull vinyes de dues varietats blanques (Chardonnay i Xarel·lo) i tres de negres (Merlot, Monastrell i Garnatxa Negra).

L'any 2017, es va presentar el vi Arraona, que neix amb la voluntat de reivindicar el passat vitivinícola de la vila i del seu rodal i recuperar-ne els valors agrícoles, culturals i paisatgístics.

Vinyes Parc Agrari

L'Arraona, blanc i negre, és un producte fruit de la col·laboració amb la cooperativa l'Olivera, que realitza les feines de camp i les de l'elaboració del vi. L'objectiu d'aquest nou vi és potenciar la producció sota els criteris de l'agricultura ecològica i assolir vins de més qualitat.

Amb aquest vi es manté el treball manual a la vinya i l'aposta per una iniciativa d'agricultura social i periurbana a la vinya de Can Gambús, al Parc Agrari de Sabadell.

 

Logo DOP

Mongeta del Ganxet

Es el cultiu més representatiu del Parc Agrari de Sabadell.

La Mongeta del Ganxet té reconeguda la Denominació d’Origen Protegida (DOP). Es caracteritza per ser una varietat tradicional de forma aplanada, arronyonada i amb un ganxo molt pronunciat que li dona nom. Es de grandària mitjana i a la boca és poc granulosa, de gust suau, fi i persistent. La pell és quasi imperceptible, de manera que les coccions lentes són les més indicades.

La sembra es realitza al juliol i la producció es fa seguint mètodes tradicionals que inclouen fases d´elaboració gairebé artesanals.

Un cop collit el gra es neteja d´impureses i se n´eliminen aquells exemplars que no arriben a les dimensions establertes o estan tacats, amb l´objectiu de seleccionar els que compleixen les exigències descrites en la categoria extra de les denominacions d’origen protegides. Posteriorment, es desinsecten per a impedir que es corquin amb un procés de congelació en el que no es fa servir cap producte químic.

La Mongeta del Ganxet es comercialitza després crua o cuita. Per a l´elaboració de conserves no està permesa la utilització de cap additiu ni conservant: només es fa servir la mateixa mongeta, aigua i sal.

La Mongeta del Ganxet era, fins fa pocs anys, un producte conegut en àmbits locals, però gràcies a la tasca de divulgació i promoció s´ha convertit en un producte de prestigi i qualitat.