PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
          

MEMÒRIA DEMOCRÀTICA

Pla de la memòria democràtica
Taula d'entitats
Espais de memòria
Memòria de la deportació
Història de Sabadell
Recursos per al professorat
07
Octubre
2022

El Casal Pere Quart acull una conferència en el marc del 60è aniversari de les Riuades de 1962

Tindrà lloc el divendres vinent, 14 d’octubre, a les 18.30 h

El Casal Pere Quart acull una conferència en el marc del 60è aniversari de les Riuades de 1962

El Museu d’Història de Sabadell (MHS) ha organitzat una conferència que s’emmarca en la commemoració dels 60 anys de les riuades de 1962 al Vallès Occidental. La xerrada, titulada “Fotografiant l’abús de poder: Antoni Campañà i la riuada de 1962”, anirà a càrrec d’Arnau Gonzàlez Vilalta, professor del Departament d’Història Moderna i Contemporània de la Universitat Autònoma de Barcelona. L’activitat tindrà lloc al Casal Pere Quart, el divendres 14 d’octubre, a les 18.30 h. Per assistir-hi, no cal inscripció prèvia.

Durant l’acte es mostraran les imatges preses pel fotògraf Antoni Campañà, qui va documentar la presència del dictador Francisco Franco a les poblacions afectades per les riuades. El recull també testificarà el desplegament propagandístic del règim i la tragèdia de l’abús de poder durant la dictadura. A l’esdeveniment, hi assistirà la tinenta d’alcaldessa de Feminisme, Benestar Animal i Participació, Marta Morell, i el regidor de Cultura, Carles de la Rosa.

Arnau Gonzàlez i Vilalta (Barcelona, 1980)

El conferenciat, Arnau Gonzàlez, és Doctor en Història i professor del De­par­ta­ment d’Història Moderna i Contemporània de la UAB. Ha escrit més d’una trentena de llibres sobre l'evolució del nacionalisme català al llarg del segle XX-XXI, la II República i la Guerra Civil. A més, des del 2018 ha iniciat una nova línia de recerca al voltant de la història de la fotografia i la figura d'Antoni Campañà.

El passat diumenge, 25 de setembre, va fer 60 anys de les riuades de 1962 al Vallès Occidental. Per recordar aquest fet, el MHS també va dur a terme un itinerari pel riu Ripoll que va recrear el que va significar aquella tragèdia per a Sabadell. Segons xifres oficials, les riuades van causar 32 morts a la ciutat i uns 700 a les diverses localitats vallesanes afectades.

Aquestes activitats s’emmarquen en el Pla de Memòria Democràtica de Sabadell 2022-2026, aprovat al passat mes de març, que recull com un dels eixos de treball la divulgació de la història per construir una memòria ciutadana. En aquest cas, la recuperació de la memòria de les migracions i el creixement de la ciutat als anys seixanta.

Més informació

Categories Cultura i esport, Memòria democràtica Tags Casal Pere Quart, Memòria històrica, Riuades del Vallès