PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

OFICINA D'ENTITATS I VOLUNTARIAT

 

03
Febrer
2020

El reglament que permetrà la creació del Consell d’Acció Social es presenta demà al Ple per a la seva aprovació definitiva

És un dels darrers passos perquè aquest organisme de participació i consens amb els agents socials de la ciutat sigui una realitat

La creació del Consell d’Acció Social de Sabadell farà demà un important pas endavant amb la presentació davant del Ple del Reglament del nou organisme, per tal de procedir a la resolució de les al·legacions i la seva aprovació definitiva. Un cop constituït, el Consell d’Acció Social esdevindrà un espai de participació i consens que permeti teixir aliances i realitzar un treball conjunt amb les entitats que intervenen en l’àmbit de l’acció social a la ciutat. L’aprovació definitiva del reglament és un dels darrers passos abans que l’organisme esdevingui una realitat.

Impulsat en el marc del compliment de la Llei 12/2007, d’11 d’octubre, de Serveis Socials, el nou Consell d’Acció Social – que també està contemplat en el Pla Estratègic d’Acció Social (PEAS)--, afavorirà la participació i la coresponsabilitat de la ciutadania en les polítiques públiques i alhora consolidarà Sabadell com a laboratori i referent en polítiques d’inclusió i intervenció social.

El consell ha de funcionar com un espai de consens en el qual s’hi englobaran tant serveis municipals com també diversos agents socials. Serà un marc on aprofundir i reforçar les aliances amb els agents, entitats i el conjunt del tercer sector, per desenvolupar polítiques que afavoreixin avançar en inclusió i justícia social.

Per a la redacció del reglament del Consell, s’ha tingut en compte el funcionament d’altres Consells o òrgans col·legiats similars de Sabadell o altres ciutats. En total, s’han estudiat a l’entorn d’una dotzena de textos normatius.

Un cop aprovat el reglament, restarà aprovar la designació dels i les membres que han de formar part del Consell i revisar aquelles sol·licituds d’adhesió voluntària que es puguin haver presentat per tal de formar-ne part.

Categories Entitats, Participació ciutadana Tags Consell d'Acció Social

També et pot interessar...