PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

OFICINA D'ENTITATS I VOLUNTARIAT

13
Febrer
2015

L’Ajuntament inicia les xerrades informatives sobre l’afectació de la nova Llei de l'Impost de Societats de l’Estat

La primera sessió s’ha adreçat a entitats veïnals, gent gran, de comerç i sostenibilitat

Amb l’objectiu d’informar les entitats de la ciutat sobre l’afectació que suposa la reforma fiscal pel 2015 impulsada per l’Estat, i en especial l’Impost de Societats, ahir a la tarda van començar les xerrades informatives que ha impulsat l’Ajuntament.

 

La primera de les sessions es va dur a terme a l’auditori del Centre Cívic de la Creu Alta - Cal Balsach i es va adreçar a entitats veïnals, gent gran, de comerç i sostenibilitat.

Per tal de facilitar la informació s’ha previst agrupar les xerrades per als diferents àmbits temàtics tal i com s’agrupen les entitats. En aquest sentit, les entitats rebran una convocatòria del dia de la sessió informativa a la qual estan convocades en funció del seu àmbit de treball.

De fet, està previst fer les xerrades al Centre Cívic de la Creu Alta - Cal Balsach de 18.30 a 20.30 els següents dies:

-          24 de febrer: entitats culturals

-          27 de febrer: entitats d’acció social i salut

-          3 de març; entitats esportives,

-          5 de març: entitats educatives

-          6 de març: entitats de drets civils i cooperació internacional

Impost de societats

La reforma de la Llei de l'Impost sobre Societats es va publicar el passat 28 de novembre i estableix noves obligacions per a totes les entitats no només en l'àmbit fiscal, sinó també pel que fa a la gestió comptable.

A partir de l’1 de gener de 2015 totes les entitats sense excepció han de presentar l’impost de societats . Arran d’aquesta reforma, les entitats quedenigualment obligades, per l’exercici del 2015, a portar una comptabilitat oficial, que facilitarà la presentació de la declaració de l’impost de societats.

Per altra banda, l’Ajuntament també vol informar les entitats sense ànim de lucre que enguany també s’ha modificat la “Declaració Informativa de les Operacions a Tercers“ (MODEL 347), com a novetat, estaran obligades a presentar aquesta declaració totes les entitats de caràcter social que durant l’exercici 2014 hagin tingut operacions amb terceres persones superiors a 3.005,06 euros o que hagin cobrat subvencions procedents d'Administracions públiques, sigui quin sigui el seu import.

La presentació del model s’haurà de fer de forma telemàtica, al llarg d’aquest mes de febrer, motiu pel qual caldrà disposar d'un certificat electrònic. Si no en tenen ho hauran de fer a través d’un tercer (gestor).  

També et pot interessar...