PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

PARTICIPACIÓ CIUTADANA

 

26
Agost
2021

Els centres cívics registren més de 3.500 usuaris i usuàries aquest mes d’agost, un 37% més que l’any passat

Més de 500 joves han participat cada setmana en les activitats programades als Espais Joves

Els centres cívics registren més de 3.500 usuaris i usuàries aquest mes d’agost, un 37% més que l’any passat

Durant aquest estiu, deu dels dotze centres cívics municipals han obert portes i la ciutadania ha pogut fer ús de les sales i els espais relacionals. Entre l’1 i el 20 d’agost un total de 3.528 persones han fet ús d’aquests equipaments, un 37,16% més que l’any passat en les mateixes dates, quan es van registrar 2.572 usos. El perfil dels usuaris i usuàries dels centres cívics és de persones majors de 65 anys a les sales relacionals, de 0 a 16 anys a les activitats i de 30 a 65 anys per a fer un ús breu.

L’alcaldessa accidental i responsable de l’àrea de Feminisme, Benestar Animal i Participació, Marta Morell, en el transcurs d’una visita al centre cívic de Can Rull, ha expressat que

"és indispensable mantenir aquests equipaments municipals oberts a la ciutadania. Son espais de relació, d'atenció i de refugi climàtic per a la ciutadania que no marxa fora durant l'estiu".

Un dels serveis que estan donant els centres cívics son els Espais Joves, que tenen per objectiu oferir un espai de socialització als i les joves de 12 a 18 anys, alguns dels quals no es mouen de la ciutat per les restriccions i conseqüències socioeconòmiques provocades per la Covid19. Així, aquest agost, i com ja es va fer l’any passat, s’han mantingut oberts els cinc Espais Joves de Can Puiggener, Torre-romeu, Creu de Barberà, Can Rull i Can Deu, amb propostes de dilluns a divendres, en horari de matí i/o tarda segons l’Espai Jove.

Les inscripcions, que es van omplir ràpidament, s’han fet de forma setmanal i per grups bombolla. De mitjana, cada Espai Jove ha comptat amb més de 100 usuaris i usuàries i majoritàriament els i les joves que hi han participat han estat d’entre 12 i 15 anys. Les activitats s’han dut a terme sense incidències i han estat valorades molt positivament, ja que han permès la presencialitat i les dinàmiques de grup tan importants per aquest col·lectiu. Les activitats s’han fet tant als centres cívics com a diversos equipaments de la ciutat, com ara les piscines municipals o els parcs.

Usos dels centres cívics

Un 63,58% del total d’usos s’han produït a l’hora de buscar algun dels serveis municipals que ofereixen aquests equipaments públics, com ara fer consultes. De la resta d’usos que s’hi ha registrat, el 18,34% ha estat a les sales i els espais relacionals i el 18,08% restant correspon a persones que han anat a fer activitats allà, com ara els Espais Joves o a fer donacions al Banc de Sang i Teixits. Les franges horàries que han registrat més usos són al matí de 9 a 10 h i a la tarda de 4 a 5 h.

Per territori, destaquen els usos del Centre Cívic de la Creu de Barberà, amb 1.281 usos que sobresurt en relació als altres centres, seguit del Centre Cívic de Can Rull amb 649, Centre Cívic de Ca n’Oriac amb 529, i Centre Cívic de la Concòrdia amb 308 usos entre l’1 i el 20 d’agost.

Cinc Espais Joves a la ciutat

Així, durant tot l’estiu segueixen operatius els Espais Joves de Can Puiggener, Torre-romeu, Creu de Barberà, Can Rull i Can Deu, fent més activitats a l’aire lliure i accions especials aprofitant el bon temps i adreçades al jovent de 12 a 18 anys. En aquest sentit, s’han programat excursions, sortides setmanals a la piscina, activitats esportives, cinefòrums i tallers de manualitats, entre d’altres, sempre complint les mesures de seguretat vigents en cada moment.

En aquest sentit, Morell ha explicat que aquesta és una

“aposta clara que fem en polítiques de joventut. I gràcies a això, el col·lectiu jove disposa d'espais d'oci, fet que els hi ha permès continuar amb les seves dinàmiques socials."

Es consolida, així, un servei que actualment es considera prioritari per al col·lectiu. Les activitats són de dilluns a divendres, en horari de matí i/o tarda segons l’Espai Jove.

Oberts amb totes les garanties

Els centres cívics així com tots els Espais Joves que mantenen el servei aquest agost ho fan amb totes les garanties de seguretat en matèria de prevenció de contagis per COVID-19. Per fer ús dels equipaments cal netejar-se les mans amb gel hidroalcohòlic i s’ha de portar mascareta en tot moment.

En aquest sentit, Morell ha explicat que aquesta és una

“aposta clara que fem en polítiques de joventut. I gràcies a això, el col·lectiu jove disposa d'espais d'oci, fet que els hi ha permès continuar amb les seves dinàmiques socials."

A més, el fet de mantenir una xarxa d’equipaments al territori oberts durant tot l’estiu ha facilitat a la ciutadania disposar d’aquests refugis climàtics i espais de relació i d’atenció pels dies de calor més intensa.

Categories Districtes, Centres Cívics, Joves, Participació ciutadana Tags equipaments municipals, espais joves