PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

PARTICIPACIÓ CIUTADANA

25
Febrer
2021

L’Oficina d’Entitats i Voluntariat presenta el Pla de Formació per aquest any 2021

Per primera vegada s’ofereixen tallers de curta durada per enfortir les entitats a través de diferents eines i estratègies

L’Oficina d’Entitats i Voluntariat presenta el Pla de Formació per aquest any 2021

L’Espai Neus Català - Oficina d’Entitats i Voluntariat de Sabadell ofereix, un any més i de forma gratuïta, un ampli ventall de cursos, tallers i xerrades que responen a les necessitats i als interessos de les entitats sense ànim de lucre de la ciutat i de les persones voluntàries. Degut a la pandèmia i seguint la dinàmica iniciada al 2020, tots el cursos i tallers que s’han programat en aquesta edició s’impartiran en línia.

L’objectiu del Pla de Formació és enfortir les entitats i aconseguir que tinguin més autonomia i un coneixement més ampli de les seves obligacions documentals,  legals, fiscals i de gestió del voluntariat, així com oferir-los eines per a l’obtenció de recursos. 

Ampli ventall de cursos

El proper dia 9 de març, el curs “Arriba l’Assemblea. Estem a punt?” donarà el tret de sortida al Pla de Formació d’enguany. Amb aquesta proposta les entitats participants coneixeran les diferents opcions i eines que tenen al seu abast per fer les assemblees en temps de COVID. Les inscripcions per participar en aquest curs ja estan obertes i es poden formalitzar complimentant aquest formulari.

D’altra banda, i per primera vegada, s’ofereixen tallers de curta durada, que proporcionen eines i estratègies per enfortir les entitats, ja que algunes han quedat debilitades a conseqüència de la Covid-19. Alhora es vol promoure la participació interna i mantenir viva i visible l’entitat a partir de les xarxes socials. Així mateix, també es mantenen els  tallers transversals de perspectiva de gènere i introducció als plans d’igualtat, i el de consum responsable i transformador.

Per millorar la tasca de les persones voluntàries, s’ofereixen també cursos i tallers que proporcionen coneixements, recursos i eines per mantenir la relació amb les persones beneficiàries des de la distància i organitzar i dinamitzar activitats amb seguretat, millorant les habilitats per fer-ho possible.

Un any més es torna a oferir el curs de gestió integral de petites associacions i el d’obligacions fiscals. Aquestes dues propostes són formacions estables del Pla de Formació des de fa anys i hi han participat, de manera molt satisfactòria, un gran nombre d’entitats de la ciutat. Per a les persones que volen començar a col·laborar amb una entitat de forma voluntària s’impartiran, com és habitual, dues edicions del curs d’iniciació al voluntariat, una el mes d’abril i l’altra al novembre. Aquests cursos tenen una durada de 18 h i els impartirà Creu Roja.

El Pla de Formació és una eina viva, motiu pel qual al llarg de l’any es poden programar nous cursos en cas que hi hagi demandes específiques de les entitats i depenent de les necessitats del moment. Conjuntament amb altres serveis municipals s’oferiran tallers específics per a entitats d’un àmbit concret.

Balanç 2020

Tot i l’excepcionalitat de l’any 2020 quant a formacions, les xifres anuals reflecteixen com es continua arribant tant a entitats com a persones voluntàries. En total, al llarg de l’any passat es van fer 10 formacions a entitats, arribant a 244 entitats. I pel que fa la formació de voluntariat, es van fer cinc formacions a un total de 87 persones.

Per aquest 2021, s’han programat vuit cursos per entitats, i tres sessions informatives específiques sobre administració electrònica. Així mateix, està previst fer quatre accions formatives adreçades a persones voluntàries.

Al web de l’Oficina d’Entitats i Voluntariat s’han publicat tots els cursos que formen part del Pla de Formació per a entitats i persones voluntàries 2021. Les inscripcions a les diferents propostes formatives s’obriran, aproximadament, un mes abans de l’inici de cada activitat.