PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

09
abril
2020

Acaben els treballs a l’hospital temporal ubicat a la Pista Coberta

Acaben els treballs a l’hospital temporal ubicat a la Pista Coberta

La transformació de la Pista Coberta d’Atletisme de Catalunya en l’hospital temporal Vallès Salut està pràcticament finalitzada. A hores d’ara s’estan ultimant els darrers detalls perquè l’equipament pugui entrar en funcionament. En tot cas, el moment de posada en marxa de l’hospital temporal es fixarà en funció de la situació a la Corporació Sanitària Parc Taulí i sota criteris mèdics. 

El nou hospital temporal comptarà amb entre 210 i 225  llits per a pacients que precisin d’atenció mèdica, fet que permetrà ampliar la capacitat del Taulí per atendre pacients amb covid-19 en situació crítica o semicrítica com també l’atenció a altres patologies. 

L’Hospital de la Pista Coberta compta amb un gran espai per a pacients, equipat amb tots els serveis mèdics necessaris i altres que els puguin alleugerir la seva estada hospitalària. Així, per exemple, les biblioteques municipals han facilitat llibres i revistes perquè en puguin fer us. 

D’altra banda, l’Ajuntament ha habilitat un espai a la planta -1 perquè els professionals sanitaris puguin menjar i descansar en condicions de confort durant la seva jornada. Així mateix, s’ha muntat una carpa a l’exterior de l’equipament per a l’atenció de familiars. 

L’hospital ha estat fruit del treball coordinat entre l’Ajuntament, Generalitat, Corporació Sanitària Parc Taulí  i el SEM, comptant amb la implicació de Metges Sense Fronteres, l’Exèrcit i Bombers. L’Ajuntament vol agrair a totes aquelles institucions, com la Diputació de Barcelona o la UAB, empreses i particulars que han facilitat material o bé serveis durant el procés de condicionament de l’equipament, així com al conjunt de voluntaris i voluntàries que en diferents àmbits han contribuït o contribuiran en el funcionament de l’hospital. 

La transformació de la Pista Coberta en nou hospital temporal ha estat avui una de les qüestions més destacades pel que fa a la gestió de la ciutat en relació amb el coronavirus. Altres qüestions són: 

  1. Avui s’ha celebrat Junta de Portaveus. Durant la reunió, telemàtica, s’ha ratificat la voluntat de celebrar un ple municipal les properes setmanes (probablement a finals d’abril) on es tractaran qüestions inajornables, entre les quals, d’una banda les modificacions pressupostàries derivades de la gestió del coronavirus a la ciutat i d’altra les opcions per reactivar el procés que permetiaprovar definitivament el pressupost de 2020. 
  1. Recordar que els CAPs de Sabadell que es mantenen en funcionament, després de la reordenació implementada per la situació d’excepcionalitat, obriran demà Divendres Sant i també Dilluns de Pasqua per tal d’assegurar la millor atenció a la població. Això permetrà, entre altres coses, evitar possibles acumulacions que es podrien donar amb quatre dies festius seguits. L’horari d’obertura serà de 8 a 20h excepte al CAP Can Rull que obrirà de 10 a 17h.

A hores d’ara el CAP Ca n’Oriac atén de 8 a 20 hores de dilluns a diumenge però de dilluns a divendres fa només atenció a la població adulta. L’atenció pediàtrica es fa al CAP Concòrdia. D’altra banda, el CAP Nord està tancat, la seva atenció a la població adulta es fa al CAP Ca n’Oriac i la pediàtrica al CAP Concòrdia. Així mateix, ha tancat el CAP Gràcia, derivant les atencions al CAP de Merinals, com també el consultori del Poblenou, els pacients del qual s’atenen al CAP La Serra. 

Per últim cal recordar que el CAP Concòrdia concentra les visites de pediatria dels CAP Concòrdia, Creu Alta, Can Rull, Nord i Ca n’Oriac. 

  1. Recordar que la mesura excepcional de suspensió temporal del pagament del transport públic de la Àrea de Barcelona per a persones que fan activitats o serveis essencials finalitza avui, 9 d’abril. 

A partir de demà divendres, dia 10, cal recordar que només es podrà viatjar en bus si s’utilitzen targetes multiviatge i que serà obligatòria la seva validació en accedir al bus. El personal de conducció no emetrà bitllets ni realitzarà bescanvis.

  1. Des de diumenge, 15 de març, i fins ahir dimecres, la Policia Municipal ha interposat 952 denúncies per desobediència als agents o per no respectar les restriccions de l’Estat d’Alarma, 46 de les quals es van interposar ahir. Des de l’Ajuntament es recorda la necessitat que tothom respecti les mesures decretades i fa una crida perquè la ciutadania resti a casa seva.

El govern municipal apel·la a la col·laboració i a la responsabilitat del conjunt de la ciutadania perquè des de la responsabilitat individual contribueixin a superar col·lectivament l’actual situació.

Categories Ajuntament, coronavirus, Govern, Salut Tags coronavirus, Covid-19, Pista Coberta d’Atletisme de Catalunya