PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

07
abril
2020

Avui s’estan habilitant les zones de descans i estada per als professionals sanitaris a la Pista Coberta

Avui s’estan habilitant les zones de descans i estada per als professionals sanitaris a la Pista Coberta

Els treballs per transformar la Pista Coberta d’Atletisme en l’Hospital Temporal Vallès Salut continuen endavant amb la voluntat de tenir-ho llest al més aviat possible. Avui, entre altres tasques, s’està posant el mobiliari i equipant la zona de descans i estada per als professionals sanitaris que atendran els malalts. Per aconseguir que els sanitaris puguin tenir un espai agradable per menjar i descansar en el transcurs de la seva jornada, l’Ajuntament ha traslladat mobiliari d’equipaments municipals ara tancats, com les biblioteques. També es comptarà amb materials cedits per diverses empreses. Aquest espai s’ubicarà a la planta soterrani de la pista. Així mateix, avui s’ha estat treballant en l’habilitació d’una carpa que serà el punt d’informació a familiars i que està situada a l’exterior de l’equipament. 

L’evolució dels treballs a la Pista Coberta és una de les novetats relacionades amb la gestió de la situació creada pel coronavirus a Sabadell. 

  1. Encara en referència a la Pista Coberta, continua endavant el condicionament dels espais destinats a les persones malaltes. D’altra banda, s’espera que avui arribi la compactadora de residus que ha de donar servei a l’hospital temporal i es pugui procedir a la seva instal·lació. Procedeix del Punt Blau 3 i l’Ajuntament la cedeix mentre estigui en funcionament l’hospital.
  1. D’altra banda, el proper dijous, 9 d’abril, tindrà lloc una reunió telemàtica de la Junta de Portaveus. Tal com es va acordar ahir, els grups de govern i l’oposició analitzaran l’horitzó econòmic dels propers mesos i es tractarà la modificació pressupostària amb motiu de la situació generada pel COVID-19. D’aquesta manera s’abordarà la distribució del superàvit municipal per tal de pal·liar els efectes que en els diferents àmbits està provocant la crisi sanitària.
  1. Ja s’han realitzat trucades a 3.800 persones grans de Sabadell que viuen soles per veure com es troben i si necessiten algun tipus de suport. L’Ajuntament vol recordar que en les trucades no se’ls demanen mai dades de tipus econòmic i que són comunicacions per comprovar la seva situació. Les trucades s’estan realitzant per mitjà d’un operatiu d’unes 200 persones, entre les quals hi ha treballadors i treballadores municipals i també regidors i regidores del consistori, que trucaran 4.600 persones. Les necessitats es deriven a Acció Social o a les xarxes de suport que han anat sorgint arreu de la ciutat en l’àmbit del Voluntariat. 

L’acció se suma a les trucades que s’estan fent des de fa dies des d’Acció Social, el servei de teleassistència i el SAD a prop de 3.800 persones que precisen de més atenció, atesa la seva especial vulnerabilitat. 

  1. L'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha fet arribar aquest dimarts 7 d’abril un BAN informatiu al municipi, especialment adreçat als nens i nenes amb un conjunt de recomanacions per fer més portable aquesta etapa de confinament. L’escrit destaca la valentia dels infants, que s’estan quedant a casa i a més, ho estan fent amb molt bon comportament segons les informacions que s'han pogut recollir a través de mares i pares.

El BAN consta de sis punts, en els quals l’alcaldessa agraeix a tots els infants que, a més de quedar-se a casa, s’estiguin “rentant les mans amb aigua i sabó, col·laborant en les tasques de la llar, fent els deures de l’escola, tenint paciència i, sobretot, ajudant a mantenir el somriure dels pares i les mares davant aquesta situació tan difícil que estem vivint tots plegats”. També aconsella als infants que “aprofitin aquests dies per jugar amb els seus germans i germanes, si en tenen, i amb els seus pares, i que no s’oblidin de parlar amb les seves àvies i avis”. 

El BAN també autoritza la visita del Ratolinet Pérez i la Fada de les Dents a les cases de Sabadell perquè puguin seguir repartint regals a tots els que els caigui alguna dent. Això sí, aquestes visites s’hauran de fer de nit, utilitzant guants i mascaretes i seguint la recomanació de rentar-se les mans. Consultar el ban

  1. Des de diumenge, 15 de març, i fins ahir dilluns, la Policia Municipal ha interposat 877 denúncies per desobediència als agents o per no respectar les restriccions de l’Estat d’Alarma, 22 de les quals es van interposar ahir. Des de Policia Municipal es vol reconèixer el comportament exemplar de la gran majoria de la població, que està mantenint el confinament i també la distància social quan s’ha de desplaçar, per exemple, per anar a comprar. Tot i això, des de l’Ajuntament es recorda la necessitat que tothom respecti les mesures decretades i fa una crida perquè la ciutadania resti a casa seva.

El govern municipal apel·la a la col·laboració i a la responsabilitat del conjunt de la ciutadania perquè des de la responsabilitat individual contribueixin a superar col·lectivament l’actual situació.

Categories Ajuntament, coronavirus, Govern, Salut Tags ajuntament, coronavirus, covid-19, salut