PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

26
Març
2020

Ajustos en el pagament de rebuts dels habitatges municipals de lloguer per pal·liar els efectes econòmics i socials provocats pel coronavirus

Ajustos en el pagament de rebuts dels habitatges municipals de lloguer per pal·liar els efectes econòmics i socials provocats pel coronavirus

Amb la voluntat de  pal·liar els efectes econòmics i socials derivats de l’Estat d’Alarma, la quota del mes d’abril dels habitatges d’emergència social i de protecció oficial de VIMUSA no es cobrarà a l’abril sinó que es prorratejarà en 18 mesos. Tot i això si algun ciutadà vol abonar la quota normalment podrà fer-ho. En cas de situacions de vulnerabilitat o de pèrdua d’ingressos derivades de la situació provocada pel covid-19 i a petició de l’arrendatari, es podran valorar l’adequació, la reducció o el fraccionament dels imports del lloguer. Totes aquestes mesures es podran prorrogar en cas d’allargar-se la situació d’alarma.

Així mateix, als complexos de gent gran es traurà de la quota l’import corresponent a les activitats i serveis que s’han reduït o deixat de prestar. Són dues de les mesures que s’han comentat avui en la Comissió de Seguiment que diàriament es reuneix telemàticament per avaluar la situació a la ciutat en relació amb el coronavirus.

També durant la trobada s’han tractat les següents qüestions:

  1. A banda dels habitatges, i pel que fa als locals comercials i naus industrials de VIMUSA, s’abordarà cada cas de manera individual per donar la resposta que millor s’adeqüi a la situació de cada activitat econòmica, sempre amb la voluntat de contribuir a pal·liar els efectes del covid-19 sobre l’activitat econòmica.
  1. Tal com estava previst, avui s'ha dut a terme el dispositiu de lliurament de les prop de 5.400 targetes moneder que ahir es van rebre de la Generalitat, destinades a famílies amb fills que tenen concedida beca menjador. Aquelles que avui no s'han pogut repartir perquè no s'ha localitzat les famílies s'acabaran de repartir en els propers dies.

Un cop rebudes i ahir mateix es van iniciar les trucades a les famílies beneficiàries per fixar data, hora i lloc de recollida. La distribució s’ha fet a centres educatius de la ciutat i cada família és contactada per fixar moment i lloc per recollir-les, tot respectant les mesures de protecció i distanciament social establertes per l’actual situació d’emergència sanitària.

Les targetes moneder de la Generalitat tenen com a objectiu substituir l'import dels ajuts mentre els centres educatius estiguin tancats. A l’espera que arribessin, l’Ajuntament ha garantit l’alimentació dels infants a través de prestacions d’urgència social.

  1. També avui, i dins el dispositiu activat per l’Ajuntament, Rebost Solidari de Sabadell i Creu Roja Sabadell per distribuir lots d’alimentació a usuaris del Rebost, avui s’està portant a terme el lliurament a l’Escola Pau Casals i a la Fira Sabadell i demà divendres serà a l’Escola Amadeu Vives. La distribució s’adreça només a usuaris del Rebost i les persones que han de recollir els lots són contactades per establir data, hora i lloc, respectant així totes les mesures de protecció i distanciament social. El dispositiu complementa el que continuen fent entitats del Rebost i centralitza el d’aquelles que no poden continuar portant-lo a terme, atès que els seus voluntaris i voluntàries són majoritàriament persones grans. Amb l’habilitació de tres punts de distribució es volen reduir tant com sigui possible els desplaçaments de la població.
  1. Des de diumenge, 15 de març, la Policia Municipal ha interposat 432 denúncies per desobediència als agents o per no respectar les restriccions de l’Estat d’Alarma, 28 de les quals es van interposar ahir. Entre les persones que s’estan denunciant, n’hi ha de reincidents, que es posaran en coneixement judicial. Tot i que la gran majoria de la població està complint amb el confinament, l’Ajuntament recorda la importància que tothom respecti les mesures decretades i fa una crida perquè la ciutadania resti a casa seva.

El govern municipal apel·la a la col·laboració i a la responsabilitat del conjunt de la ciutadania perquè des de la responsabilitat individual contribueixin a superar col·lectivament l’actual situació.