PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

06
abril
2020

Avui s’ha iniciat la distribució de targetes moneder a famílies usuàries del Rebost Solidari

Avui s’ha iniciat la distribució de targetes moneder a famílies usuàries del Rebost Solidari

L’Ajuntament i el Rebost Solidari han iniciat avui la distribució de targetes moneder entre famílies usuàries del Rebost per tal que puguin utilitzar-les per a la compra d’aliments. Per tal d’articular la distribució, que s’està portant a terme a l’Escola Amadeu Vives, les famílies són prèviament contactades per establir data i hora de lliurament, de manera que es respectin escrupolosament les mesures de prevenció i distanciament social precises.

Amb validesa inicial fins a mitjan mes de maig, les targetes s’aniran recarregant mentre duri el confinament per garantir l’alimentació de les famílies en situació de vulnerabilitat durant aquest període. Amb les targetes es substitueix el lliurament del lot del Rebost (al marge que alguna entitat pugui mantenir la distribució de lots amb altres productes), que en l’anterior quinzena es va portar a terme a la Fira Sabadell, l’Escola Pau Casals i l’Escola Amadeu Vives comptant amb el suport de Creu Roja. Amb tot, l’objectiu és reduir al màxim desplaçaments, concentració i contactes entre persones.

Aquesta és una de les novetats relacionades amb la gestió de la situació creada pel coronavirus a la ciutat. Altres qüestions son:

  1. La Generalitat ha comunicat que el 4 d’abril es va efectuar una càrrega automàtica per un import de 40€ a les targetes moneder que s’han distribuït entre les famílies amb fills que tenen concedida una beca menjador. Aquest import correspon a 10 dies d’ajut,  concretament als dies laborables compresos entre el 30 de març i el 9 d’abril, i el dia 13 de març, que no es va incorporar en la previsió inicial.

A hores d’ara l’Ajuntament ha distribuït la pràctica totalitat d’aquestes targetes moneder. Les no lliurades ha estat per la impossibilitat de contactar amb els beneficiaris tot i els repetits intents. Les famílies amb infants que tinguin beca menjador i que no hagin estat contactades, cal que truquin al 010 (Sabadell Atenció Ciutadana) per informar de la seva situació. En aquest cas, se’ls donarà data i hora perquè les recullin a la seu d’Acció Social de l’Ajuntament, ubicada a la Rambla, 22. Se’ls donarà dia i hora per tal de respectar escrupolosament les mesures de protecció i distanciament social adients.

  1. L’Ajuntament celebrarà a finals de mes d’abril o principis del mes de maig un Ple telemàtic amb la voluntat d’anar recuperant els espais de representativitat, malgrat la situació d’excepcionalitat. Així s’ha decidit avui en Junta de Portaveus, celebrada també de forma telemàtica. En aquest ple es tractarien els punts imprescindibles que calgués abordar atès l’Estat d’Alarma actual.
  1. Continuen endavant les trucades a persones grans de Sabadell que viuen soles per veure com es troben i si necessiten algun tipus de suport. L’Ajuntament vol recordar que en les trucades no se’ls demanen dades de tipus personal i que són comunicacions per comprovar la seva situació. Les trucades s’estan realitzant per mitjà d’un operatiu d’unes 200 persones, entre les quals hi ha treballadors i treballadores municipals i també regidors i regidores del consistori, que trucaran 4.600 persones. Les necessitats es deriven a Acció Social o a les xarxes de suport que han anat sorgint arreu de la ciutat en l’àmbit del Voluntariat.

L’acció se suma a les trucades que s’estan fent des de fa dies des d’Acció Social, el servei de teleassistència i el SAD a prop de 3.800 persones que precisen de més atenció, atesa la seva especial vulnerabilitat.

  1. Des de diumenge, 15 de març, i fins ahir diumenge, la Policia Municipal ha interposat 855 denúncies per desobediència als agents o per no respectar les restriccions de l’Estat d’Alarma, 52 de les quals es van interposar ahir. Tot i que la gran majoria de la població està complint amb el confinament, l’Ajuntament recorda la importància que tothom respecti les mesures decretades i fa una crida perquè la ciutadania resti a casa seva.

El govern municipal apel·la a la col·laboració i a la responsabilitat del conjunt de la ciutadania perquè des de la responsabilitat individual contribueixin a superar col·lectivament l’actual situació.

 

Categories Govern, Salut Tags ajuntament, coronavirus, covid-19, salut