PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

31
Març
2020

Efectius de l’exèrcit ja han arribat a Sabadell per contribuir a l’adequació de la Pista Coberta d’Atletisme com a nou hospital temporal

Efectius de l’exèrcit ja han arribat a Sabadell per contribuir a l’adequació de la Pista Coberta d’Atletisme com a nou hospital temporal

Efectius de la Unitat d’Enginyers de Salamanca de l’Exèrcit han arribat avui a Sabadell per contribuir a la conversió de la Pista Coberta d’Atletisme de Catalunya en el nou Hospital Temporal Vallès Salut, que ha de donar suport a la Corporació Sanitària Parc Taulí en l’actual situació d’emergència sanitària. A Sabadell hi haurà una quarantena d’efectius d’aquesta unitat que s’implicaran en l’habilitació del que serà pròpiament l’hospital temporal després que aquests dies s’hagi estat treballant en l’adequació de diferents elements de la Pista. 

Aquesta és una de les qüestions que s’han abordat avui a la trobada telemàtica del Comitè d'Emergències Municipal, que diàriament analitza la situació de la ciutat en relació amb el coronavirus.

  1. En l’adequació de la Pista Coberta d’Atletisme com a nou hospital temporal, que comptarà amb 240 llits, estan prenent part treballadors i treballadores de l’Ajuntament, professionals de la Conselleria de Salut de la Generalitat, del SEM i Metges sense Fronteres i des d’avui s’han incorporat els efectius de l’exèrcit després que els darrers dies alguns dels seus representants haguessin arribat a la nostra ciutat per organitzar-hi el desplegament. Avui entre altres tasques, i després de desmuntar ahir les parts més elevades dels laterals del practicable de la pista, s’ha treballat perquè tota la zona quedi a la mateixa alçada i ampliar així la superfície aprofitable. 
  2. D’altra banda, avui altres efectius de les forces armades han estat netejant i desinfectant els entorns de la Corporació Sanitària Parc Taulí. 
  3. En l’àmbit de l’actuació a les residències, i a banda de les actuacions de la Generalitat com a administració competent, l’Ajuntament ha reforçat en les dues darreres setmanes el contacte amb aquests equipaments per tal d’interessar-se per la seva situació i necessitats. En aquest marc, se’ls ha facilitat material de protecció en la mesura de les possibilitats i els serveis de neteja (SMATSA comptant amb el suport de l’ADF) han inclòs els entorns de les residències entre els espais prioritaris per a la neteja i desinfecció. També s’ha demanat a l’exèrcit el seu suport en la neteja dels equipaments i l’Ajuntament actuarà de forma subsidiària per a la desinfecció dels interiors de les residències que ho demanin.
  4. L’Institut Català de l’Acolliment i de l’Adopció (ICAA) de la Generalitat està buscant famílies d'acollida per a infants de 0 a 3 anys que tenen els progenitors o tutors amb COVID-19.Les famílies interessades poden trucar al Departament al 93 483 10 00 o bé posar-se en contacte mitjançant el següent e-mail: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. .
  5. Avui s’ha posat en marxa un espai d’acollida temporal perquè les persones sense llar hi puguin romandre durant el confinament. L’espai, impulsat per l’Ajuntament amb la gestió de Creu Roja Sabadell, funcionarà en coordinació amb les entitats que formen part de la Taula de Sensellarisme per tal de detectar i atendre els diferents casos. L’equipament compta amb 30 places i amb professionals de suport les 24 hores per fer l’acompanyament i seguiment necessaris.
  6. Noves modificacions al calendari fiscal. Després de l’ampliació de l’Estat d’Alarma i del confinament, es tornen a ampliar terminis per al pagament de tributs.

IMPOST SOBRE VEHICLES DE TRACCIÓ MECÀNICA i TAXA DE GUALS

 • Termini de pagament en voluntària: del 3 de febrer al 5 de juny de 2020
 • Pagament dels rebuts domiciliats: 5 de juny de 2020
 • Data màxima per domiciliar o modificar la domiciliació existent: 29 de maig de 2020 

IMPOST SOBRE BÉNS IMMOBLES DE NATURALESA URBANA I RÚSTEGA

 • Termini de pagament en voluntària: del 28 de maig al 2 d’octubre de 2020
 • Pagament de rebuts domiciliats en un únic termini: 2 d’octubre de 2020
 • Data màxima per domiciliar o modificar la domiciliació existent: 25 de setembre de 2020
 • Dates de pagament de rebuts domiciliats en quatre terminis:
 1. Primer termini: 9 de juliol de 2020
 2. Segon termini: 9 de setembre de 2020
 3. Tercer termini: 9 d’octubre de 2020
 4. Quart termini: 9 de novembre de 2020

TAXA DE RESIDUS

 • Termini de pagament en voluntària: del 28 de maig al 2 d’octubre de 2020
 • Pagament de rebuts domiciliats en un únic termini: 2 d’octubre de 2020
 • Data màxima per domiciliar o modificar la domiciliació existent: 25 de setembre de 2020
 • Pagament de rebuts domiciliats en dos terminis: es mantenen les dates fixades inicialment:
 1. Primer termini: 9 de juny de 2020
 2. Segon termini: 9 de novembre de 2020
  1. Des de diumenge, 15 de març, i fins ahir dilluns, la Policia Municipal ha interposat 631 denúncies per desobediència als agents o per no respectar les restriccions de l’Estat d’Alarma, 26 de les quals es van interposar ahir. Tot i que la gran majoria de la població està complint amb el confinament, l’Ajuntament recorda la importància que tothom respecti les mesures decretades i fa una crida perquè la ciutadania resti a casa seva.

El govern municipal apel·la a la col·laboració i a la responsabilitat del conjunt de la ciutadania perquè des de la responsabilitat individual contribueixin a superar col·lectivament l’actual situació.

Categories Ajuntament, Govern, Salut Tags ajuntament, coronavirus, covid-19, hospital temporal, pista coberta, salut