PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

10
Març
2020

L'Ajuntament de Sabadell crea un comitè per fer seguiment diari de l’evolució del coronavirus a la ciutat

L'Ajuntament de Sabadell crea un comitè per fer seguiment diari de l’evolució del coronavirus a la ciutat

L’Ajuntament ha constituït un comitè de seguiment, format per responsables polítics i equip directiu, que es reuneix diàriament per avaluar la situació a nivell municipal i prendre les mesures que s’escaiguin, tant pel que fa a l’administració com a tal com pel que fa a la protecció dels empleats i empleades municipals. En aquesta mateixa reunió ja s’han dut a terme les mesures de prevenció recomanades, com mantenir una distància preventiva entre els assistents.

Entre les  mesures, s’està elaborant una previsió de llocs clau per garantir el bon funcionament dels serveis i de l’activitat municipal. A cada Àrea i servei es valorarà la reprogramació i posposició de reunions, formacions, fires o jornades. També s’està elaborant un llistat d’esdeveniments on es prevegi concentració de gent. La decisió sobre si es celebren o no aquests esdeveniments estarà subjecta a les indicacions de les autoritats competents, és a dir, la Generalitat de Catalunya i el Ministeri.

Al mateix temps, s’estan activant tots aquells mecanismes per a la protecció dels empleats i empleades municipals. En aquest sentit, s’han adoptat mesures de caire ambiental, entre les quals el subministrament suficient i en  llocs accessibles de productes per a la correcta higiene de les mans, tant en els lavabos dels edificis municipals com en altres espais de treball. L’Ajuntament també s’ha coordinat amb totes aquelles empreses concessionàries que estan prestant serveis essencials per tal de compartir els protocols d’actuació en cada cas.   

Així mateix, s’han donat instruccions als responsables de neteja dels diferents espais municipals perquè aquesta sigui especialment exhaustiva a les zones amb afluència de públic  i perquè tinguin en compte altres mesures d’higiene per tal de reforçar la prevenció. En aquest sentit, des de l’Ajuntament, en aquesta fase de prealerta, es col·labora amb la conselleria en la difusió entre la ciutadania de les mesures de prevenció bàsiques. L’Ajuntament vol recordar, però, que la mesura higiènica més efectiva per evitar qualsevol contagi és rentar-se les mans amb aigua i sabó. A més, en cas de tossir o esternudar, cal cobrir-se la boca amb l’avantbraç, i en tot cas evitar el contacte estret amb persones amb símptomes.

Categories Ajuntament, coronavirus, Govern, Salut Tags coronavirus