PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

05
Maig
2020

Més de 600 empleats municipals han col·laborat en els diversos dispositius especials durant l’emergència de la Covid-19

Més de 600 empleats municipals han col·laborat en els diversos dispositius especials durant l’emergència de la Covid-19

L’Ajuntament de Sabadell, en nom de la ciutat, vol agrair l'esforç i la professionalitat de totes les persones que formen part de la plantilla municipal i que han estat cada dia al peu del canó per donar resposta a les necessitats de la ciutadania davant la pandèmia de la Covid-19. A banda de les tasques estrictament municipals que fa el conjunt de la plantilla, més de 600 empleats municipals han participat en els dispositius especials que s’han impulsat per pal·liar els efectes de l’emergència sanitària actual.

Aquests dispositius, que s’han posat en marxa en el transcurs de les darreres setmanes, han requerit la participació i implicació dels treballadors i treballadores municipals per desenvolupar tasques que, en molt casos, no eren les habituals del seu lloc de treball. Entre les mesures excepcionals que s’han dut a terme en les darrers setmanes destaquen: 


1. Repartiment de medicaments de l’Hospital Taulí als domicilis de pacients: des de l'Ajuntament de Sabadell s'ha organitzat un dispositiu per a la recollida i lliurament de medicaments a persones amb malalties cròniques durant el període de confinament per la Covid-19. L’objectiu ha estat evitar el desplaçament d’aquestes persones de risc a l’hospital per fer la recollida. El repartiment s’ha fet mitjançant personal dels diferents serveis de l’Ajuntament i del Vapor Llonch. Fins a dia d’avui, s’han lliurat uns 900 paquets amb la participació d’un total de 52 empleats municipals. 


2. Repartiment targetes ajuts de menjador escolar: l’Ajuntament ha repartit prop de 5.400 targetes moneder remeses per la Generalitat, amb l’objectiu de substituir l'import dels ajuts de menjador escolar mentre els centres educatius estiguin tancats. En el repartiment de les targetes de menjador escolar hi van participar uns 90 professionals, a més d’educadors  i altres  tècnics  d’Acció Social, Educació o altres serveis, així com personal de les 36 escoles i regidors i regidores del govern i de l’oposició que van ajudar per fer les trucades per al lliurament.


3. Trucades a persones grans que viuen soles: prop de 200 empleats municipals i regidors/es del consistori han fet trucades a unes 7.000 persones vulnerables o que viuen soles per saber si es trobaven bé i informar-los dels serveis municipals que els hi podien oferir.

4. Dispositiu de muntatge i voluntariat a l’Hospital Vallès Sud i l’Hotel Verdi: Dispositiu per a la cerca de personal municipal voluntari per prestar serveis a l’Hospital Temporal de la Pista Coberta i a l’Hotel Verdi, donant suport al Consorci Corporació Sanitària Parc Taulí de Sabadell, durant el període de confinament per la Covid-19.4. Dispositiu de muntatge i voluntariat a l’Hospital Vallès Sud i l’Hotel Verdi: Dispositiu per a la cerca de personal municipal voluntari per prestar serveis a l’Hospital Temporal de la Pista Coberta i a l’Hotel Verdi, donant suport al Consorci Corporació Sanitària Parc Taulí de Sabadell, durant el període de confinament per la Covid-19.


Es van registrar un total de 103 persones voluntàries (13 amb perfil sanitari i 90 per a altres tasques de suport). A més, per a la posada en marxa del dispositiu van intervenir 29 empleat/des municipals de diferents serveis.  Aquest dispositiu ha permès la realització de dos convenis de col·laboració amb la Generalitat de Catalunya i l’Hospital Taulí:


- 4 treballadors/res socials voluntaris/àries per prestar serveis al dispositiu sanitari de reforç del Parc Taulí que hi ha a l’Hotel Verdi.

- 8 empleats/des voluntaris/àries amb titulació de l’àmbit sanitari per prestar serveis a l’Hospital Temporal de la Pista Coberta, quan estigui funcionant.  


5. Recollida de material imprès en 3D per makers de la ciutat: des de l'Ajuntament de Sabadell s'ha organitzat un dispositiu per a la recollida i lliurament de poms ergonòmics impresos en 3D, que permeten obrir les portes amb els colzes. Els poms han estat fabricats per un grup de “makers” amb domicili a Sabadell, per iniciativa popular i, un cop recollits als seus domicilis, es lliuren a l’Hospital Taulí. De moment s’han fet quatre recollides i lliuraments d’aquest material a través de 8 empleats municipals. 


6. Dispositiu de lliurament de mascaretes a comerços: Dispositiu per al lliurament gratuït de mascaretes quirúrgiques al personal dels establiments comercials de proximitat (petits comerços i parades de mercats) que estan oberts al públic durant l’Estat d’Alarma. A cada comerç se li ha lliurat un paquet amb 25 mascaretes. Fins ara s’han fet 2 lliuraments, en què han participat 41 empleats municipals.


7. Dispositiu voluntariat trucades a comerços: Dispositiu per a la cerca de personal municipal voluntari per a fer trucades telefòniques als diferents comerços de la ciutat, per tal d’informar-los de la possibilitat d’oferir els seus serveis mitjançant un web destinat al comerç local. S’ha registrat un total de 97 persones voluntàries per participar en el dispositiu, que se sumen als 4 empleat/des municipals de diferents serveis que han posat en marxa l’operatiu. En total 101 empleats municipals.


8. Accions de suport als treballadors i al teixit empresarial de la ciutat, amb l’elaboració i actualització d’una guia de mesures econòmiques, i l’atenció de dubtes sobre l’activitat laboral, empresarial i econòmica: amb la voluntat de donar suport al teixit econòmic i comercial de la ciutat, es va elaborar una guia compendi de totes les mesures de les diferents administracions per fer front a la crisi sanitària i es va impulsar un servei especial tant telefònic com per correu electrònic per atendre treballadors, autònoms i empreses. També es va proposar un market place d’empreses que volguessin oferir els seus serveis davant la crisi sanitària. En aquest sentit, estan donant suport un total de 20 persones del Vapor Llonch, de l’equip de suport a l’emprenedor i l’empresa i de l’equip de intermediació laboral.


9.  Lliurament de mascaretes als usuaris d’autobús i tren: davant l’obligatorietat establerta pel govern de dur mascareta al transport públic, unes 45 persones han participat en el repartiment de mascaretes a les diferents estacions de tren de la ciutat, així com a l’estació d’autobusos, a les principals parades de bus i a l’interior dels vehicles.


Des de l’Ajuntament de Sabadell es vol traslladar el reconeixement a tots aquests treballadors i a tots els professionals dels diferents àmbits que aquests dies treballen per sortir quan abans de la crisi sanitària provocada per la pandèmia del Covid-19, ja sigui des de: la sanitat, la seguretat, l’emergència, el comerç, la neteja, els serveis essencials, les entitats del tercer sector, el món empresarial o sindical, entre d’altres. Gràcies a la seva tasca, i també a la col·laboració de la ciutadania, s’ha pogut mantenir el funcionament de la ciutat, tot i les mesures de confinament.

Categories Ajuntament, coronavirus, Govern Tags coronavirus, Covid-19, emergència sanitària, treballadors municipals